Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pieaugušas kanoista Ežmaļa izredzes startēt olimpiskajās spēlēs

Pieaugušas Miķeļa Ežmaļa izredzes startēt Pekinas olimpiskajās spēlēs, jo Starptautiskā Kanoe federācija (ICF) interesējusies, vai Latvijai būtu vēlēšanās aizpildīt vienu starta vakanci kanoe sacensībās.Saņemtajā vēstulē jautāts, vai Latvijai ir interese sūtīt savu sportistu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm startam kanoe vieninieku (C-1) sacensībās 500 metru distancē.

Taču šo dokumentu vēl nevar uzskatīt par Ežmalim apstiprinātu vietu startam Pekinā, aģentūrai BNS trešdien pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības Sporta un zinātnes nodaļas vadītāja Marita Vilciņa.Latvijas puse apstiprinās vēlmi sūtīt Ežmali uz olimpiskajām spēlēm, taču lēmums par starta vietas piešķiršanu vēl būs ICF kompetencē. Iespējams, vēstules ar šādu piedāvājumu ICF ir nosūtījusi arī citu valstu kanoe federācijām, norādīja Vilciņa. Ežmaļa izredzes uz ICF ielūguma saņemšanu vairoja maija vidū izcīnītā 9. vieta Eiropas čempionātā kanoe vieninieku (C-1) klasē 500 metros. Lai EČ nopelnītu vietu olimpiādē, bija jāfinišē vismaz otrajam. Taču visi pirms Ežmaļa finišējušie sportisti jau bija nodrošinājuši vietu olimpiskajās spēlēs 500 metru vai 1000 metru distancē. Lai gan tas nenozīmēja automātisku ceļazīmes piešķiršanu Latvijas sportistam, izredzes saņemt ielūgumu Ežmalis būtiski uzlaboja.Pašreizējās ICF kvotu sistēmas ietvaros 17 gadu vecajam Ežmalim reālākas ir iespējas tikt pie ielūguma Pekinā startēt tieši 500 metru distancē. Pagaidām no Latvijas smaiļotājiem un kanoistiem olimpiskā ceļazīme ir tikai smailīšu divniekam (K-2) Kristam Straumem un Kristapam Zaļupem 500 metru distancē. Viņi vietu olimpiešu vidū nodrošināja jau 2007.gadā, gūstot 5. vietu pasaules čempionātā Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi