Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Piecas cīņas

Pēc desmit dienām Rīgā startēs Eiropas čempionāts modernajā pieccīņā. Līdzās titulētākajiem šā sporta veida pārstāvjiem Jeļenai Rubļevskai un Denisam Čerkovskim Latvijas izlasē cīnīsies vēl četri līdz šim mazāk dzirdēti sportisti.Cīņa būs sīva, jo modernajā pieccīņā spēcīgas ir daudzas Eiropas valstis, vispirms jau mūsu kaimiņi lietuvieši.

Taču četri Latvijas pārstāvji pirms nedēļas sacensībās Brazīlijā pierādīja, ka līdzās citiem ir vērā ņemami pretendenti uz augstām vietām. Trīs vīrieši kā komanda izcīnīja 2.vietu, piekāpjoties tikai itāļiem, Sandris Šics individuāli izcīnīja zeltu un Ilze Volframa sieviešu konkurencē ierindojās 3.vietā.Tas bija pasaules čempionāts karavīriem, jo visi Latvijas pieccīņnieki ir Nacionālo bruņoto spēku sporta kluba kareivji.ĢIRTS VOLFRAMS (28) vispirms piecus gadus spēlējis hokeju, tad sešus — handbolu, bet nu jau 11 gadus trenējas pieccīņā. Ikdienā kā virsnieks pilda Bruņoto spēku sporta kluba starptautisko sadarbību. Pieccīņā vislabāk padodas skriešana un šaušana, bet baseinā paveicies ļoti privāti — pirms astoņiem gadiem treniņu laikā noskatījis sievu Ilzi (skatīties nākamajā lapā). Pirms pusotra gada abi apprecējās. JĀŠANĀ jāpārvar 12 šķēršļi. Par katru kļūdu tiek zaudēti punkti. Sportisti savus zirgus izlozē, un, lai sarastu ar dzīvnieku, tiek dotas 20 iesildīšanās minūtes un pieci izmēģinājuma lēcieni.ILZE VOLFRAMA (27) sporto kopš astoņu gadu vecuma. Vairākkārt bijusi Latvijas un Baltijas čempione peldēšanā brīvajā stilā un tauriņstilā gan jauniešu, gan pieaugušo vērtējumā, bet pēc iepazīšanās ar nākamo vīru Ģirtu pievērsusies pieccīņai. Sākumā šaušana patikusi vismazāk, taču tas tāpēc, ka rezultāti bijuši vāji, — viņa spriež. Tagad sekmes un patika vairojusies. Armijas sporta klubā, līdzīgi kā citi komandas biedri, pilda instruktora pienākumus. Universitātē pabeigusi ekonomistus, tagad studē sporta pedagoģiju. ŠAUŠANĀ tiek izmantota pneimatiskā pistole. Mērķis atrodas 10 metru attālumā. Sportistam pēc kārtas jāveic 20 šāvieni, katram no tiem dotas 40 sekundes.SANDRIS ŠIKA (31) var lepoties ar labu sasniegumu nupat Brazīlijā notikušajā karavīru pasaules čempionātā — no Riodežaneiro viņš atgriezās ar zelta medaļu individuālajā vērtējumā. Un nevajag norakstīt militārpersonu sacensības kā mazāk nozīmīgu sporta pasākumu, jo tradicionāli daudzi sportisti pasaulē ir saistīti ar armijas sporta klubiem. Piemēram, arī mūsu barjerskrējējs Staņislavs Olijars un šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis ir kareivji. Sandim vislabāk veicas paukošanā, citās disciplīnās ir vidēji labas sekmes, kas pieccīņā ir pašā laikā, jo svarīgs ir kopumā savākto punktu skaits. PELDĒŠANĀ jāveic 200 metri brīvajā stilā.MIHAILS JEFREMENKO (26) dzimis Kijevā. Pirms Atēnu olimpiādes sekmīgi trenēja sudraba medaļnieci Jeļenu Rubļevsku un 4.vietas ieguvēju Denisu Čerkovski, pēc tam viņu pašu uzaicināja startēt Latvijas komandā. Pērn pavasarī Saeima Mihailam piešķīra Latvijas pilsonību. Tagad uz Rīgu pārcēlusies arī viņa sieva Gaļina, kas pati ir veiksmīga daiļslidotāja. Nedaudz kautrīgi, taču itin labi Mihails runā latviski. PAUKOŠANĀ jātiekas ar katru pretinieku. Cīņai atvēlēta tikai minūte. Uzvar tas, kas izdara pirmo veiksmīgo dūrienu. Ja neveicas nevienam, abiem piešķir zaudējumu un tiek zaudēti iespējamie punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi