Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pieccīņnieki neziņā par sezonu neskaidrā finansējuma dēļ

Latvijas labākie modernās pieccīņas meistari vēlāk martā Meksikā startēs Pasaules kausa (PK) izcīņas pirmajā posmā, taču par sezonu kopumā ir daudz neskaidrību gan finanšu, gan jaunā sacensību formāta dēļ, aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja nacionālās izlases galvenais treneris Juris Krastiņš.

PK sezonā pirmā posma uzvarētājus noteiks 28. un 29. martā Mehiko, kur Latviju pārstāvēs Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis. Ar Latvijas Olimpiskās vienības atbalstu abi atlēti startam gatavojas kalnos Kolorādo (ASV), kur pulcējušies arī daudzu citu valstu spēcīgākie pieccīņnieki.

Rubļevska un Čerkovskis plāno piedalīties visās gada nozīmīgākajās sacensībās - Pasaules kausā, Eiropas un pasaules čempionātos. Taču par citu pieccīņnieku sezonas startiem pagaidām treneris neko daudz nevar pateikt, jo viss atkarīgs no iespējām piesaistīt finansējumu. Modernajā pieccīņā cer uz armijas atbalstu, jo finansējuma avotu nav daudz, skaidroja Krastiņš.

PK sezonas otrajā posmā aprīļa vidū Kairā kopā ar Čerkovski un Rubļevsku vēl gatavojas startēt Sandris Šika, bet tas arī ir viss, ko var skaidri teikt par sezonas kalendāru, norādīja Krastiņš. Gan Mihails Jefremenko, gan Staņislavs Judkins treniņos ir "pat pārgatavojušies", taču viņiem, pēc trenera teiktā, finansējuma trūkuma dēļ nav iespēju piedalīties pat kādās pārbaudes sacensībās.

Par pieccīņnieku sezonas izredzēm Krastiņš atturējās spriest, norādot, ka Pasaules kausa finālsacensību dalībniekus noteiks pēc trim labākajiem rezultātiem četros posmos, bet no Latvijas sportistiem uz visiem četriem startiem var cerēt tikai Rubļevska un Čerkovskis.

Neziņu par pašu spējām vairo arī modernajā pieccīņā ieviestais jaunais sacensību formāts, kur šaušana un skriešana ir apvienota līdzīgi kā biatlonā. Nevienam no Latvijas pieccīņniekiem vēl nav šādu starptautisku sacensību prakses, lai gan jau pusgadu sportisti trenējas atbilstoši jaunajam formātam. Pašu mājās ko līdzīgu mēģināts veidot ziemas čempionātā, taču ar cita līmeņa inventāru nekā augstākās kategorijas sacensībās. Sportisti gaidīs mājās atgriežamies Čerkovski un Rubļevsku, lai no viņiem uzzinātu, ko praksē nozīmē skriešanas un šaušanas apvienošana. "Varbūt pēc vairākiem posmiem redzēsim, kā izskatāmies," piebilda Krastiņš. Par pieccīņnieku neskaidrajām nākotnes izredzēm viņš nesūrojās, norādot, ka situācija sportā arī citiem nav labāka.

Jaunā formāta dēļ Krastiņš sacensībās paredz negaidītus rezultātus, jo skriešanā un šaušanā daudz ko mainīs sportistu sajustā sāncenša elpa pakausī un vējš šautuvē. "Pārsteigumi būs. Tad jau redzēsim, vai tie būs mums par labu, vai par sliktu," viņš piebilda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi