Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pieredzes cena

Līdz galam nepiepildīto cerību noskaņās dzīvojot, šķiet, nebūs lieki atgādināt, ka dāmu valstsvienības kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm bija un paliek unikāls sasniegums, kura vērtību nemazina ne gluži par visiem 100 procentiem nospēlētais Pekinas turnīrs. Pēdējo gadu laikā gan spēlētājas, gan treneri ir pacēluši savu varēšanas latiņu vēl pirms dažiem gadiem nesapņotos augstumos.

Ceļā uz Pekinu no Latvijas komandas rokas krita gan nadzīgās lietuvietes, gan atlētiskās francūzietes, gan neaprēķināmās angolietes, gan sīkstās japānietes. Var teikt, ka neapmierinātības sajūtā, kas palikusi pēc 9.vietas olimpiskajā turnīrā, iekšā ir vairāk komplimentu nekā visa iepriekšējā spēlētāju paaudze dzirdējusi visā savas karjeras laikā. Dod dievs, pārskatāmā nākotnē to piedzīvot vēlreiz.

Par to — nākotni — tika runāts jau tūlīt pēc neveiksmīgās spēles ar Korejas komandu. Optimisms piestāv pat zaudētājiem, tāpēc gribētos ticēt, ka teksti par līdzdalību Londonas spēlēs un Peki­nas notikumu svētīgo ietekmi uz valstsvienības turpmāko attīstību teicējiem nāca no sirds.

Taču realitātes izjūta čukst priekšā, ka pašreizējam komandas modelim brauciens uz Pekinu var palikt karjeras augstākā virsotne. Kas zina, kādā sportiskā formā un veselības stāvoklī komandas nebūt ne daudzās līderes sagaidīs nākamvasar Rīgā paredzēto Eiropas čempionātu. Tāpēc šoreiz nepaveiktais — nespēja atteikties no vilinošā piedāvājuma piedalīties FIBA Diamond Ball turnīrā, nebūt ne perfektā trāpīšana sportiskās formas un aklimatizācijas smailē, komandas emoci­onālās stīgas atslābums (vai pārslodze) — pēc gadiem atskatoties kaulā kodīs vēl sāpīgāk.

Tostarp dažā ziņā Pekinas pieredze pozitīvas dividendes var sagādāt vēl daudzus gadus uz priekšu. Ja basketbola aprūpētāji pratīs lietišķi izvērtēt olimpiskās pieredzes gaišās un tumšās puses. Ja pratīs pateikt paldies ne tikai visiem valstvienības darbā iesaistītajiem, bet arī tiem desmitiem treneru, kuri pielikuši roku pašreizējo spēlētāju izaugsmei un turpina audzināt jaunas. Un pats galvenais — ja pratīs nosargāt un gudri attīstīt to mazo meiteņu simtu interesi, kuras tagad grib spēlēt "kā Anete, Ieva, Liene vai Gunta".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi