Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Piešķir 250 tūkstošus latu naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja 250 tūkstošu latu piešķiršanu balvām par izciliem sasniegumiem sportā šajā gadā, liecina sēdes darba kārtība.

Iepriekš šo prēmiju piešķiršanu jau atbalstījusi Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP). Lēmums pieņemts, izvērtējot sporta federāciju pieteikumus, balstoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Sporta federāciju padomi sagatavotajiem priekšlikumiem.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sportistam Mārim Štrombergam plāno piešķirt 20 tūkstošus latu par pasaules čempionātā BMX izcīnīto pirmo vietu, viņa trenerim Ivo Lakučam – 8000 latu, ārstam Marekam Osovskim – 2000 latu. Latvijas Bobsleja federācijas sportistiem Jānim Miņinam, Daumantam Dreiškenam, Intaram Dambim un Oskaram Melbārdim par pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto otro vietu bobsleja četriniekā katram plānots piešķirt 2625 latus, tikpat pienāksies arī viņu trenerim Sandim Prūsim, bet bobslejistu fizioterapeitam Pāvelam Paučonokam un mehāniķim Edijam Kalendam – 1312 latu katram.

Latvijas Modernās pieccīņas federācijas sportistei Jeļenai Rubļevskai par pasaules kausa finālsacensībās izcīnīto 3.vietu modernajā pieccīņā pienāksies 2100 latu, viņas trenerim Mihailam Jefremenko – 1050 latu. Latvijas Vingrošanas federācijas sportistam Jevgēņijam Saproņenko par pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā izcīnīto otro vietu pienāksies 3500 latu, viņa trenerim Igoram Vihrovam – 1750 latu.

Latvijas Cīņas federācijas sportistei Anastasijai Grigorjevai par Eiropas čempionātā brīvajā cīņā gūto pirmo vietu paredzēts izmaksāt 10 tūkstošus latu, treneriem Sergejam Kursītim un Ļubovai Kopilovai – 2500 latu. Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistei Inetai Radēvičai par Eiropas čempionātā izcīnīto pirmo vietu tāllēkšanā pienāksies 10 tūkstoši latu, bet trenerei - 5000 latu.

Latvijas Volejbola federācijas sportistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par Eiropas čempionātā pludmales volejbolā izcīnīto trešo vietu pienāksies 1350 latu, tikpat arī viņu trenerim Aigaram Birzulim.

Prēmijas saņems arī motosportisti, ūdens motosportisti, dambretisti, spiningotāji, cīņas sporta un citu sporta veidu pārstāvji, prēmijas paredzēts izmaksāt kopumā 117 adresātiem - sportistiem, viņu, treneriem, ārstiem un citam personālam.

Jau vēstīts, ka pasaules čempioni pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās naudas balvu saņems 100% apmērā, bet par sasniegumiem pasaules un Eiropas kausa kopvērtējumā pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās - 70% apmērā.

2010.gada sākumā LNSP atbalstīja un valdība piešķīra 455 275 latus par izciliem sasniegumiem ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kur Latvijas sportisti izcīnīja divas sudraba medaļas. Tās ieguva skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi