Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pievēršanās ielu vingrošanai maina dzīvi: Un tā es tiecos pēc neiespējamā...

"Katrs cilvēks vēlas nojaukt savas robežas, bet lielākoties nesaņemas to izdarīt. Protams, arī man ir vēlme to izdarīt," savu stāstu iesāk Karīna Ķeire, kuras ikdienu pilnībā mainīja kāda jauna aizraušanās. Tālāk turpina pati jaunā meitene.

Nu jau kādu laiciņu atpakaļ notika kaut kas negaidīts, tāpēc vēlos arī jums par to pastāstīt. Ikdienu pavadīju kā jau parasti, skola, tautiskās dejas, aktīva darbība dažādos projektos, bet kaut kas tomēr pietrūka. Tikai nebiju pārliecināta, kas tas bija... Kādu dienu satiku Gustavu, nu jau vienu no saviem treneriem. Viņš man piedāvāja aiziet  uz treniņu pie viņa, tie bija spēka treniņi. Tajā brīdī par viņu zināju tikai to, ka viņš piedalījies ielu vingrošanas pasaules čempionātā, tāpēc man treniņi asociējās ar stieņiem.

Sākumā teicu, ka neiešu, jo domāju, ka nevarēšu to izturēt, bet Gustavs mani pierunāja un tagad par to es viņam esmu ļoti pateicīga - tas mainīja manu ikdienu.

Sāku apmeklēt treniņus, sākumā tos vadīja Kristaps Vilde. Treniņš likās grūts, bija sajūta, ka to nespēju, bet Kristaps prot ļoti labi motivēt un tad viss liekas izdarāms. Nākamajā dienā pēc pirmā treniņa bija grūti pastaigāt, likās, ka sāp viss, tās bija muskuļu sāpes.  Sāpīgas, bet patīkamas vienlaicīgi. Otro reizi apmeklējot treniņu, man galvā šaudījās doma - iet vai nē? Vai es to spēšu? Un tieši tad tas notika - es pārkāpu pāri sev un pateicusmagiem treniņiem trīs reizes nedēļā. Tās sajūtas, ko gūstu treniņos, ir neaprakstāmas. Brīžos, kad gribas padoties un visu izbeigt, iekšējā balss saka: „Nē, Karīn, Tu to vari, saņemies!” Es apzinos, ka šodien sāpēs, bet ar to rīt kļūšu spēcīgāka. Pēc kāda laika Kristapa vietā treniņu vadīšanu pārņema Gustavs, un tagad viņš mums ir galvenais un vienīgais treneris. Viņam bija mazliet savādāka pieeja, bet tikpat laba un vēl efektīvāka. Tā sports kļuva par manu ikdienu: es jūtu, ka sportojot varu nojaukt visas robežas, ja es to vēlos! Sports padara mani spēcīgāku un pēc visiem iepriekšminētajiem notikumiem es nesaprotu, kā jaunieši var neko nedarīt, un sēdēt mājās. Ir jāsporto, jāsporto un jāsporto, tas mūs pilnveido. Trīs reizes nedēļā dodos trenēties, un viena no treniņu dienām ir piektdiena. Jā, es piektdienās labāk dodos uz treniņu, nevis kā vairums jauniešu - ballēties. Mana ballīte ir treniņš.

Treniņiem un dienām ejot, sāku labāk iepazīt savus trenerus - Gustavu un Kristapu, uzzināju, ka puišiem ir sava komanda Team Limitless. Galvā pēkšņi radās doma palīdzēt puišiem. Kā? Kāpēc, lai es nesarīkotu pasākumu? Sadarbībā ar Riga Plaza mums nesen notika pirmais pasākums, bet nu jau gatavojamies nākamajam. Man ļoti patīk sadarboties ar šo komandu, lai gan iepriekš nedomāju, ka mani kas tāds varētu saistīt un interesēt. Bet tagad, esot šajā procesā iekšā, saprotu, ka tas ir tas, kas man bija vajadzīgs. Savu ikdienu vairs nevaru iedomāties bez treniņiem, idejām par pasākumiem un dažādiem citiem darbiņiem. Tagad es zinu, ka jebkurā laikā varu piezvanīt viņiem, kaut nakts vidū un teikt: „Man ir ideja..” Šie puiši mani noteikti atbalstīs. Iepriekš minētais pierāda to, ka nevajag baidīties, ir jātic sev un nedrīkst padoties pie pirmajām grūtībām! Es sev noticēju, saņēmos, riskēju un  atradu to, kas man patiešām patīk. Un par to paldies ir jāsaka Gustavam, kas lika man saņemties un aiziet pamēģināt. Tagad saprotu, ka nekam nav robežu. Tici sev un Tu spēsi visu!

Treneris Gustavs stāsta, ka viss aizsācies Madonā. Saulainā dienā, pilsētas svētkos viņš iepaziniess ar pāris foršiem šī sporta entuziastiem un izlēma izveidot komandu. Sākās kopīgi treniņi, pasākumi, izaugsme gan pašu spēkos, gan atpazīstamībā. Jaunieši sevi pierādījuši kā komanda daudzos pasākumos un sacensībās, vairāki no viņiem ieguvuši dažādus titulus sacensībās. Sākumā uzstājušies ar paraugdemonstrējumiem, bet laikam ejot, sapratuši, ka spēj vairāk, ka var būt pirmie, spert jaunu soli un izaicinājumu. Tie, kuri parāda šovu apvienojumā spēku un akrobātiku. Un protams, svarīgs ir apkārtējo cilvēku atbalsts.

Paralēli puiši atvēra savu studiju, kur piedāvā trenēties tā, kā to darījuši sākumā un arī tagad - spēka vingrinājumi tikai ar savu ķermeņa svaru. Tas ir labākais veids, kā iegūt spēcīgu, attīstītu un skaistu augumu. Ļoti vēlējušies pašos pirmsākumos mainīt sevi, tagad, kad tas ir izdevies, turpina pilnveidoties, un vēlas, lai jaunieši (un ne tikai!) sper soļus uz pozitīvām izmaiņām, piedāvājot šādu iespēju. Kopā mēs esam, kopā mēs varam!

Kristaps Vilde par komandu saka tā: Ja atskatās atpakaļ un padomā, cik tālu ir iets, tad saprotam, ka mūsu darbs ir bijis tā vērts. Katram Team Limitless biedram uzsākšanas gads bijis cits, bet pašos pirmsākumos, 2011.gadā Madonā, ielu vingrotāju komandā bija aptuveni 40 cilvēki. Laikam ejot, pievienojās arvien vairāk biedru. Tad Team Limitless aizsācēji mācību dēļ pārcēlās uz dzīvi Rīgā. Šobrīd komandā ir Kristaps Vilde, Gustavs Gedrovics, Rolands Kalniņš, Andris Brigers, Kristiāns Voroničs, Arnolds Rajevskis, Gatis Kondrāts un Ēriks Silovs. Katrs dalībnieks šo gadu laikā ir ieguvis kādu titulu gan sacensībās, gan ārpus sporta dzīves. Lauriem visbagātākais ir Gustavs, kurš pērn izcīnīja 7. vietu pasaules ielu vingrošanas čempionātā.

Organizācijas mērķis ir rast jauniešiem alternatīvu dzīvesveidu, kas neiesaista alkohola, narkotisko vielu u.c. bīstamu un kaitīgu vielu izmantošanu, lai viņi lietderīgi pavadītu savu brīvo laiku. Organizācijas galvenais uzdevums ir atgriezt vai radīt jauniešos motivāciju, mērķi un sapni, uz kuru tiekties, lai pats jaunietis būtu spējīgs integrēties sabiedrībā kā pilnvērtīgs iedzīvotājs un spētu dzīvot savu dzīvi laimīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi