Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pilsonību saņēmušais ukraiņu sportists Nakoņečnijs latviešu valodu apguvis ar YouTube palīdzību

Pilsonību saņēmušais modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs ar ģimeni vēlas kļūt par daļu no Latvijas, būt noderīgi valstij un strādāt tās labā, pēc pilsoņa pases saņemšanas aģentūrai LETA atklāja atlēts.

Kā zināms, oktobra vidū ukrainim Nakoņečnijam par īpašiem nopelniem valsts labā piešķīra Latvijas pilsonību, bet otrdien viņš svinīgā ceremonijā saņēma pasi.

"Esmu ļoti laimīgs. Paldies visiem, kuri mani atbalstīja. Paldies Latvijas Modernās pieccīņas federācijai, tās prezidentam Jānim Liepiņam, valdes loceklim Andrim Feldmanim un manam trenerim Mihailam Jefremenko. Ir sācies jauns posms manā dzīvē. Esmu atvēris sev jaunas iespējas. Tāpat esmu pateicīgs Saeimai par atbalstu, ka tā deva man iespēju nodarboties ar lietu, ko mīlu. Cenšos darīt visu iespējamo, lai attaisnotu uz mani liktās cerības," pēc Latvijas pilsoņa pases saņemšanas iespaidos dalījās Nakoņečnijs.

"No brīža, kad ierados Latvijā, līdz dienai, kad saņēmu pilsonību, bijis ļoti interesants ceļš. Man patīk šī valsts, patīk Latvijas cilvēki. Kad pirmo reizi ierados Latvijā, bija tāda iekšējā nojauta, ka palikšu šeit. Viss iet savu gaitu, un esmu laimīgs, ka tas notiek uz labu, ka manā dzīvē ir pozitīvas pārmaiņas," teica Nakoņečnijs.

Kā pirmo sportisko mērķi Nakoņečnijs ir nospraudis kvalificēšanos nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

"Tāpat arī atzīstami jāstartē Pasaules kausa posmos un finālā, pasaules čempionātā un Eiropas meistarsacīkstēs. Līdz olimpiskajām spēlēm ir 7-8 starti. Gatavojamies un attieksme pret tiem ir nopietna. Pirmais Pasaules kausa posms ir nākamā gada februāra nogalē. Līdz tam laikam gatavosimies un izdarīsim visu darbu, lai varētu sākt sezonu," atklāja sportists.

Kā uzsver Nakoņečnijs, pārsvarā gatavošanās nākamajai sezonai norisināsies Latvijā.

"Daļēji gatavosimies arī Igaunijā un Lietuvā. Lietuvā notiks sacensības, bet Igaunijā būs treniņi paukošanā. Pagaidām visu plānojam, ka gatavosimies Latvijā," teica pieccīņnieks.

Dzimtajā Ukrainas austrumu daļā, kuru Nakoņečnijam nācās pamest nestabilās politiskās situācijas dēļ, viņš Doņeckas Medicīnas universitātē bija apguvis ārsta pediatra profesiju.

"Vispirms manai izglītībai, lai to varētu realizētu, vajag latviešu valodu, kas jāapgūst. Nākotnē varēšu strādāt par treneri vai ģimenes ārstu. Pagaidām redzēsim, kā dzīve iegrozīsies. Neesmu aizmirsis to, ko iemācījos augstskolā, tāpēc nav izslēgts, ka nākotnē varētu strādāt savā profesijā," teica sportists.

Ruslana un viņa sievas Alīnas ģimenē ap jauno gadu gaidāms pieaugums. Svinīgajā pases pasniegšanas ceremonijā arī Alīna pauda gatavību apgūt latviešu valodu un strādāt Latvijā.

"Profesiju vēl neesam izvēlējušies, bet viņai ir daudzas intereses. Ir kaut kādas idejas, ar ko varētu nodarboties un darīt. Plānojam palikt šeit uz dzīvi. Tas ir pats galvenais, citus variantus nemaz neizskatām. Vēlamies kļūt par daļu no Latvijas, būt noderīgi tai un strādāt tās labā. Kā sportists gribu parādīt labus rezultātus valstij, kuras pilsonis esmu. Bija patīkami Pasaules kausa posmā Ēģiptē dzirdēt Latvijas himnu, jau tajā brīdī zināju to. Gribu būt daļa no tā, par ko esmu kļuvis," uzsvēra sportists.

Patlaban 26 gadus vecais Nakoņečnijs jau otrajā dienā pēc ierašanās Latvijā sāka mācīties latviešu valodu.

"Kā jebkuru valodu, arī latviešu ir grūti mācīties, tomēr daru to katru dienu. Skatos dažādus Youtube video, ir ļoti interesanti. Pildu uzdevumus, ko tur dod. Nezinu, kā tos cilvēkus sauc, kuri ievieto mācību materiālus, bet esmu ļoti pateicīgs viņiem. Tāpat ir arī grupas sociālajos tīklos, kur var iegūt mācību materiālus, audioierakstus, tekstus ar tulkojumiem un latviešu tekstus. Visi šie materiāli ir man ļoti nepieciešami mācībām," stāstīja sportists.

"Latviešu valodu mācos mājas apstākļos pie datora. Tā meitene, kura Youtube ievieto mācību video klipus, ļoti labi iemāca. Skatos video un ar sievu mēģinām sarunāties latviski. Nākamais mērķis jau ir pilnvērtīgāk apgūt gramatiku. Nedaudz esmu gājis arī kursos, bet to pašu var iemācīties arī mājas apstākļos. Ja kāds grib mācīties latviešu valodu, iesaku viņam atvērt Youtube un meklēt mācību materiālus, tie ir ļoti noderīgi," atzina pieccīņnieks.

Kā ziņots, Nakoņečnijs savās pirmajās sacensībās zem Latvijas karoga martā negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, bet kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik augsti, un augustā viņš Eiropas čempionātā pat nespēja kvalificēties finālsacensībām.

Pirmās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti šogad neaizvadīja pārāk veiksmīgi un pie ceļazīmēm jau gadu pirms olimpiskajām spēlēm neizdevās tikt. Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīs nākamgad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā, turklāt punktus rangā sāks skaitīt no nulles.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi