Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pirmajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā Latviju pārstāvēs vismaz deviņi sportisti

Pirmajās jaunatnes olimpiskajās spēlēs Latviju augustā Singapūrā pārstāvēs vismaz deviņi sportisti, bet līdz sacensību sākumam varētu rasties iespēja komandā iekļaut vēl vairākus jaunos atlētus, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja delegācijas vadītājs Juris Titovs.

Pēc kvalifikācijas sacensību noslēguma tiesības piedalīties jaunatnes olimpiskajās spēlēs Latvijai ir garantētas peldēšanā, šķēpa mešanā, riteņbraukšanā un svarcelšanā zēniem, savukārt meitenes ir tikušas pie starta peldēšanā, riteņbraukšanā un akadēmiskajā airēšanā, pastāstīja Titovs.

Visplašākā pārstāvība Latvijai solās būt riteņbraukšanā, kur kvalificējušies trīs zēni un viena meitene, bet citos sporta veidos varētu startēt pa vienam dalībniekam.

Tuvu iekļūšanai sastāvā vēl ir pa vienam džudistam un bokserim, kuru izredzes būs atkarīgas no kvalifikācijas noteikumu interpretācijas. Tiesības uz papildinājumu Latvijas delegācija vēl varētu iegūt jūlija vidū, kad lielvalstu komandas izdarīs izvēli sastāva pieteikšanā.

Neatkarīgi no kvalifikācijas normatīvus izpildījušo sportistu skaita valsts delegācijā nevarēs iekļaut vairāk kā 76 dalībniekus. Ikvienai valstij būs garantēta iespēja pieteikt četrus sportistus neatkarīgi no panākumiem kvalifikācijā, tādēļ starta vietu sadalījumā vēl varētu sekot būtiskas izmaiņas.

Nevienā komandu sporta veidā Latvija dalībai startam Singapūrā nav kvalificējusies, tomēr vēl nav izslēgta iespēja piedalīties zēnu strītbola komandai, kas pagaidām ir pirmā aiz svītras. Strītbols jaunatnes olimpiādē aizstās klasiskā basketbola sacensības.

Latvijas komandā iekļuvušie sportisti satiksies Rīgā jau laicīgi pirms došanās ceļā, jo dalībniekiem būs jāuzzina daudz kas noderīgs, pauda Titovs. Jauniešus informēs gan par antidopinga prasībām, jo jaunatnes olimpiskajās spēlēs vidēji trešdaļai atlētu paredzēts veikt dopinga pārbaudes, gan par uzvedības normām Singapūrā, kur ir spēkā dažādi stingri noteikumi.

Vai Latvijai izdosies no Singapūras atgriezties ar kādu medaļu, Titovs atturējās vērtēt, paskaidrojot, ka jauniešu sportā prognozes ir pilnīgi neiespējamas. Kā piemēru viņš nosauca slēpotāja Rinalda Kostjukova pērn gūto bronzas medaļu Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē, kur no Latvijas dalībniekiem tik augstu panākumu neviens negaidīja.

Par finansējumu komandas braucienam uz Singapūru Titovam bažu nav, un viņš nešaubās, ka visa nepieciešamā nauda ir garantēta. Titovs uz Eiropas Jaunatnes olimpiādēm ziemas un vasaras sporta veidos līdz šim ir aizvedis 12 Latvijas delegācijas un guvis lielu pieredzi darbā ar jaunajiem sportistiem.

I jaunatnes olimpiskās spēlēs ar 3000 jauno sportistu dalību risināsies no 14. līdz 26.augustam. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) jaundibinātajās sacensībās piedalīsies 14 līdz 18 gadu veci jaunieši, kuri sacentīsies tādos pašos sporta veidos kā klasiskajās olimpiskajās spēlēs.

Ar jaunatnes olimpisko spēļu rīkošanu SOK vēlas piesaistīt jauniešus un veicināt olimpisko ideju pārmantojamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi