Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pļaviņam un Samoilovam šodien olimpiskā turnīra 1/8 fināla spēle

Jāpartrauc tradīcija, ka laba spēle mijas ar sliktu, — tā Mārtiņš Pļaviņš teica pēc uzvaras grupas turnīra pēdējā mačā, to pašu atkārto arī pirms pludmales volejbola turnīra astotdaļfināla spēles ar Austrijas otru labāko bīča pāri Aleksandrs Horsts/Florians Gošs. Spēle sāksies plkst.19.00 pēc vietējā laika, kad saule vēl kārtīgi cepina, taču šoreiz diez vai kādam pārim no tā būs priekšrocības. Latvijā tobrīd būs 14.00.

"Labāks variants varbūt varēja būt tikai japāņi Asahi/Širatori," kā prieka ziņu izlozes rezultātus uztvēra dueta treneris Genadijs Samoilovs. "Tas gan nenozīmē, ka uzvara pati iekritīs rokās."

Aleksanders Horsts/Florians Gošs daudzējādā ziņā atgādina mūsējos — kopā ņemot, viņi ir tikai nedaudz vecāki un nedaudz īsāki par mūsējiem. Arī šī turnīra statistikā abām komandām ir daudz līdzību — Pļaviņš ar Horstu ir vieni no labākajiem aizsardzībā. Līdz šim Pasaules kausa izcīņā lielu panākumu viņiem nav bijis — šogad augstāk par devīto vietu nav tikuši, bet pērn vienreiz izcīnīja trešo vietu.

Piektdienas vakarā mūsējiem bija spēles treniņš, bet no rīta nodarbība fitnesa klubā. Pa vidu Mārtiņš ar Samoilovu senioru klātienē vēroja dāmu basketbolu, bet juniors par treniņa nosebošanu tika atstāts ciematā. Tika vākta arī informācija par pretiniekiem, jo oficiālas spēles ar viņiem nav bijušas. Jau šeit Pekinā Pļaviņš ar Samoilovu nospēlēja divus treniņmačus. "Sasitām Ereru/Mesu 3:0 un zaudējām austriešiem 1:2," Genadijs Samoilovs labi atceras šo spēli. "Sākumā bijām priekšā ar 5:0. Tad Mārtiņš teica, ka gribot kaut cik vērtīgu treniņu un sāka servēt uz otru. Beigās zaudējām. Grupas spēlēs pret ķīniešiem un spāņiem viņiem variantu nebija, bet uzvarēja igauņus un pēc tam arī šveiciešus." Tieši no igauņiem ir izdevies iegūt papildu informāciju par austriešiem. Tiesa, ar pašiem spēlētājiem parunāt pagaidām nav izdevies, jo zaudējumu esot mēģinājuši slīcināt ar kampei.

"Spēles plāns ir gatavs, vajag tikai to likt lietā," turpina treneris. "Ceru, ka Saša beidzot kā nākas nospēlēs blokā, jo līdz šim nav tas, ko rādīja nesenajos turnīros. Nupat atzinās, ka pret šveiciešiem pēc ilgiem laikiem bijusi mandrāža un nācies tērēt daudz spēka, lai ar to tiktu galā. Var jau arī saprast, jo ar zaudējumu būtu pēdējie. Tagad vairs nav par ko uztraukties. Šoreiz uzbrukumi jāvariē. Piektdien olimpiskajā ciematā Latvijas bīčistus apsveica arī Martins Konde, kurš pieliek punktu bīčista karjerai, un trenerim uzdāvināja Argentīnas krekliņu. Tieši argentīnieši ir vienīgie, kam pagaidām izdevies mūsējos nolikt uz lāpstiņām. Uz atvadām Konde ar smaidu sejā Sašam parādījis populāru žestu ar vidējo pirkstu. Treneris bijis neizpratnē, jo tikko kā sirsnīgi parunājuši. Dēls paskaidrojis: "Es viņam naivi pateicu, ka pret stiprajiem vienmēr varam saņemties, bet ar vājajiem mums iet grūti un nereti arī zaudējam." Trīsdesmit septiņus gadus vecam smilšu lauvam no 15 gadus jaunāka "gurķa" to nu negribējās dzirdēt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi