Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Plēsnieks ieņem 14.vietu Pasaules kausā svarcelšanā un nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14.vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Plēsnieks pirmajā piegājienā raušanā pacēla 165 kilogramus, bet turpinājumā netika galā ar 173 un 174 kilogramus smagiem stieņiem, kas deva dalītu 18.vietu raušanā.

Savukārt grūšanā Latvijas sportistam pirmajā mēģinājumā pakļāvās 205 kilogrami, otrajā mēģinājumā neizdevās pacelt 215 kilogramus, bet trešajā mēģinājumā netika pacelti arī 227 kilogrami, kas šajā vingrinājumā ļāva ieņemt dalītu 13.vietu.

Ar summā sakrātajiem 370 kilogramiem Plēsnieks, kurš iepriekšējās olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem, ierindojās 14.vietā.

Par uzvarētāju ar summā paceltiem 413 (181+232) kilogramiem kļuva ķīnietis Liu Huaņhua, sudraba godalgu ar rezultātu 401 (185+216) kilogrami izcīnīja armēnis Gariks Karapetjans, bet pie bronzas ar 400 (183+217) kilogramiem tika baltkrievs Jevgeņijs Tihoncevs.

Sacensībām šajā svara kategorijā bija pieteikti 40 svarcēlāji.

Jau ziņots, ka ceturtdien Ritvars Suharevs izcīnīja sesto vietu svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, pēc provizoriskiem aprēķiniem nodrošinot dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs, bet Armands Mežinskis sestdien izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem, Parīzes spēlēm nekvalificējoties.

Oficiāli par olimpiskajām ceļazīmēm Starptautiskā Svarcelšanas federācija paziņos pēc 28.aprīļa, ņemot vērā pasaules rangu šajā datumā. Pasaules kauss ir pēdējās sacensības, kurās var uzlabot vietu rangā. Vietu Parīzes spēlēs pēc ranga nopelna desmit labākie svarcēlāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi