Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Plivda uzvar Swedbank spēkavīru čempionāta posmā Gulbenē

Preiļu spēkavīrs Artis Plivda sestdien izcīnīja uzvaru "Swedbank" spēkavīru čempionāta ceturtā posma sacensībās Gulbenē, aģentūru BNS informēja Latvijas Spēka Atlētu federācija.

Gulbenē 12 spēkavīri sacentās pilsētas svētku ietvaros, samērojot varēšanu sešās disciplīnās.

Plivda disciplīnu summā uzvaru izrāva tikai pēdējā vingrinājumā akmeņu celšanā, apsteidzot pirms tam vadībā esošo Ivaru Kazeļņiku, šā brīža spēcīgākā Latvijas spēkavīra Agra Kazeļņika jaunāko brāli. Ivars Kazeļņiks pēc neveiksmes akmeņu celšanā noslīdēja uz trešo vietu, bet otrais kopvērtējumā bija Mareks Leitis. Uzvarētājs ieguva 56 punktus, otrās vietas ieguvējs 54, bet trešās 53.

Gulbenē tika sasniegti arī trīs Latvijas pirmrekordi 25 kilogramu smagas mucas mešanā augstumā. Andris Leišavnieks, Mareks Leitis un Artis Plivda mucu pārmeta pāri 4,30 metru augstai atzīmei.

Plivda ar 39 punktiem ir līderis arī "Swedbank" spēkavīru čempionāta kopvērtējumā. Otrais ar 26 punktiem ir gulbenietis Andris Leišavnieks, bet Dainim Zāģerim no Talsu rajona un ventspilniekam Marekam Leitim ir pa 25 punktiem.

Nākamais spēkavīru čempionāta posms 8. augustā notiks Ventspilī, pēc kura kopvērtējuma desmit labākie atlēti sacentīsies finālsacensībās Ogrē, kas risināsies 30. augustā.

Gulbenē norisinājās arī Armijas dižvīra sacensības, kurās piedalījās jaunsardzes, zemessargu, jūras spēku, sauszemes karaspēka un militāras policijas pārstāvji. Uzvaru svinēja Kristaps Špels.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi