Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pludmales volejbolisti Samoilovs/Šmits cieš zaudējumu pasaules U-21 čempionāta pusfinālā

Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs sestdien sasniedza Ķīnā notiekošā pasaules U-21 čempionāta pusfinālu, kurā gan piedzīvoja zaudējumu, kamēr meiteņu turnīru ar dalītu piekto vietu noslēgušas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Vispirms sestdien ceturtdaļfinālā ar 19.numuru izliktie Šmits/Samoilovs ar 2-0 (22:20, 21:16) pārspēja spāņus Oskaru Himenesu Gutjeresu un Alehadro Vuertu Pastoru, kuriem bija piešķirts 30.numurs.

Pirmajā setā abas komandas spēkojās ļoti līdzvērtīgi, tomēr Latvijas duetam veiksmīgi izdevās nospēlēt pašu tā izskaņu, gūstot divus punktus pēc kārtas. Savukārt otrajā setā Šmitam/Samoilovam piederēja lielāks pārsvars un, aizvadot teicamu seta otro pusi, viņi diezgan netraucēti guva uzvaru arī visā mačā.

Zīmīgi, ka abi dueti savā starpā tikās jau apakšgrupu turnīrā, Latvijas pārim sīvā cīņā uzvarot ar rezultātu 2-1 (21:17, 17:21, 20:18).

Vēlāk pusfinālā Šmits/Samoilovs ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās sacensību otrajam numuram Adrielsonam dus Santušam Silvam un Renātu Endrū Limam de Karvāļu no Brazīlijas.

Lai arī brazīliešiem spēles sākumā ik pa brīdim izdevās iegūt pāris punktu vadību, Šmits/Samoilovs ikreiz prata atspēlēties. Pirmajā setā bija līdzvērtīga cīņa, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Tiesa, pirmā seta otrajā pusē iniciatīva pārgāja Brazīlijas pāra pusē, triumfējot ar 21:15.

Savukārt otrajā setā Adrielsonam/Renātu lielākoties izdevās atrasties vadībā ar pāris punktu starpību, tomēr Šmits/Samoilovs pretiniekus nekur tālu nelaida un visu laiku saglabāja intrigu. Tomēr arī šoreiz scenārijs bija līdzīgs kā pirmajā setā, jo Brazīlijas sportisti noslēgumā pārņēma iniciatīvu un uzvarēja ar 21:16, gūstot panākumu arī visā mačā.

Līdz ar to Latvijas duets svētdien aizvadīs cīņu par pasaules U-21 čempionāta bronzas medaļām.

Pirms tam piektdien astotdaļfinālā Samoilovs/Šmits ar 2-1 (12:21, 21:11, 15:9) uzvarēja ar 20.numuru izliktos irāņus Alirezu Agadžanighasabu un Džavadu Firuzpurbandpeju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Šmits/Samoilovs C apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos un izcīnīja pirmo vietu, automātiski nodrošinot vietu izslēgšanas sacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi