Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Policija aizturējusi bijušo Austrijas biatlona izlases treneri Maijeru

Austrijas policija svētdien aizturējusi bijušo šīs valsts biatlona izlases galveno treneri Valteru Maijeru, kurš tiek turēts aizdomās par dopinga izplatīšanu profesionālam riteņbraucējam.

Vīnes prokuratūras runasvīrs Gerhards Jarošs pirmdien medijiem paziņoja, ka Maijers tiek turēts aizdomās kā starpnieks aizliegtās vielas eritropoetīna (EPO) un citu dopinga vielu piegādē, kas nākušas no kāda Vīnes farmaceita, kurš arī nedēļas nogalē arestēts.

Maijers dopingu piegādājis kādam līdz šim vārdā nenosauktam profesionālajam riteņbraucējam, kurš ir starp labākajiem Austrijā. Riteņbraucējs tika aizturēts jau piektdien, un viņam izvirzīta apsūdzība par aizliegto vielu pārvadāšanu, kas Austrijā ir krimināli sodāms pārkāpums.

Vīnes prokuratūra norādījusi, ka skandalozi slavenais Maijers ar šo rūpalu - dopinga piegādi - nodarbojies jau ilgu laiku.

Pēc 2002. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Soltleiksitijā, kad dopinga lietošanā tika pieķerti vairāki Austrijas biatlonisti, kuru istabās tika atrastas šļirces un ampulas, Maijers saņēma mūža diskvalifikāciju. Neskatoties uz to, viņa vārds parādījās arī saistībā ar Austrijas slēpotājiem nākamajās olimpiskajās spēlēs Turīnā.

Pēc informācijas saņemšanas, ka Maijers Turīnā ticies ar austriešu biatlonistiem un slēpotājiem, viņu dzīves vietās itāļu policija veica pārbaudi, taču neko aizliegtu neatrada.

Austrijas preses aģentūra ziņo, ka arestētais riteņbraucējs ir 32 gadus vecs, taču viņa vārdu nenosauc. Riteņbraucējs ir pirmais Austrijas sportists, kurš aizturēts par dopinga noteikumu neievērošanu.

Aizturēšana bija iespējama pēc pagājušā gada augustā pieņemtajām izmaiņām likumos, kas paredz, ka par dopinga lietošanu vai pārvadāšanu vainīgajam draud līdz pat pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Pēdējais lielākais dopinga skandāls Austrijas sportā bija oktobrī, kad divu gadu diskvalifikāciju saņēma riteņbraucējs Bernhards Kols, kurš pirms tam vasarā bija ieņēmis trešo vietu daudzdienu velobraucienā "Tour de France". Kols bija lietojis jaunākās paaudzes eritropoetīnu CERA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi