Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pret bulgāriem cer reabilitēties par sakāvi Fēru salās

Favorītu lomā iejutīsies Latvijas vīriešu handbola valstsvienība, kas pēc neizmantotās iespējas 2023. gada pasaules čempionāta priekškvalifikācijā lūkos atspēlēties gadu vēlāk paredzēto Eiropas meistarsacīkšu pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Tajā divās spēlēs Dobelē uzņemsim Bulgārijas komandu, kas pēc desmit gadu pārtraukuma atgriezusies kvalifikācijas sacensībās. Spēles sestdien pulksten 17.40 un svētdien pulksten 14.45 translēs LTV7.

Latvijas valstsvienība tikai nedēļas sākumā atgriezās no Fēru salām, kur ļoti neveiksmīgā turnīrā nesasniedza pasaules čempionāta kvalifikācijas pamatkārtu. "Visos kritērijos mums iet smagi, sākot no fiziskās sagatavotības līdz pat koncentrācijai un disciplīnai," kritisks par komandas parādīto sniegumu bija tās līderis Dainis Krištopāns, kurš ir vienīgais profesionālis šajā izlases modelī. Nedēļas nogale ar spēlēm trīs dienas pēc kārtas bija izaicinājums pat viņam. "Pauzē jāmēģina arī mazliet atpūsties, jo pēdējās nedēļas bija grūtas. Lielākā daļa spēlētāju arī nav pieraduši būt tik ilgi kopā," Krištopāns norādīja uz to pašu, ko vēl pirms došanās uz Fērām laikrakstam Diena izcēla arī valstsvienības galvenais treneris Sandris Veršakovs. Komanda ar īsu pārtraukumu kopā trenējas jau kopš 20. decembra.

2024. gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijā divreiz jāspēlē pret Bulgāriju, kas pārspēta visās līdzšinējās sešās savstarpējās spēlēs. Tās visas gan notika laikā, kad Latvijas izlasē dominēja profesionālā līmenī rūdītā iepriekšējā paaudze. Bulgārijas izlases sastāva kodolu veido vietējā čempionāta spēlētāji, taču ir arī trīs "ārzemnieki" no Francijas un Portugāles līgām.

Uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā, turklāt abas cīņas sestdien un svētdien notiks Dobelē. Tas tādēļ, ka bulgāru komandā konstatētas inficēšanās ar Covid-19 dēļ nācās pārcelt pusotru nedēļu iepriekš paredzētās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi