Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Prokopčuka pēc ilgāka pārtraukuma gatavojas startam Ņujorkas maratonā

Laikapstākļi radījuši neērtības pēdējā sagatavošanās posmā, taču septembrī uzrādītais rezultāts norāda uz to, ka atkal ir konkurētspējīga visaugstākajā līmenī. Jeļena Prokopčuka svētdien gatavojas piekto reizi pievārēt Ņujorkas maratona distanci. Divas reizes 2005. un 2006. gadā Prokopčuka Ņujorkā uzvarēja, bet 2007. gadā finišēja trešā. Starts paredzēts svētdien, 4. novembrī.

«Bijām plānojuši šodien jau izlidot, bet nu mūsu plāni ir mainījušies. Amerikas austrumu piekrastē valdošās vētras dēļ atcelti visi avioreisi, tāpēc uz Ņujorku dosimies tikai piektdien,» Dienai otrdien skaidroja Jeļenas vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks. Savlaicīga interese par notikumiem aiz okeāna deva iespēju mainīt lidojuma grafiku. «Labi, ka jau pirmdien piezvanīju Finnair kompānijai un apvaicājos, vai mūsu reiss nav atcelts. Tā rezultātā dabūjām biļetes uz piektdienu. Būs gan jālido caur Amsterdamu, nevis Helsinkiem, bet pašreizējā situācijā jāpriecājas, ka vispār esam tikuši pie biļetēm. Atcelti ir ļoti daudz reisu, tāpēc pieprasījums ir milzīgs.»

Maratona distance ir nopietns izturības pārbaudījums. Ņemot vērā, ka būs vēl jāpielāgojas laika joslu starpībai, Prokopčukiem radušās zināmas neērtības. Sagadījies arī tā, ka šajās dienās Latvijā temperatūra ir zem nulles, kas apgrūtina skriešanu. «Zeme ir sasalusi, tāpēc skriet kļuvis grūtāk, bet mēs jau neko nevaram iespaidot. Pagaidām nevaru atbildēt, vai ierašanās Ņujorkā tikai vienu dienu pirms starta ietekmēs Ļenas sniegumu. Nekad iepriekš tā neesam rīkojušies. Runājot par aklimatizāciju, tā parasti sākas sestajā dienā, tāpēc arī bijām plānojuši izlidot otrdien.»

Šā gada aprīlī J. Prokopčuka maratona distancē atgriezās pēc četru gadu pauzes. 2008. gada 21. aprīlī Jeļena Bostonā finišēja ceturtajā, bet šopavasar 22. aprīlī Londonā - 10. vietā. Optimisma devu uzjundīja septembrī Ņūkāslā sasniegtais Latvijas rekords pusmaratona distancē. «Tas bija pirms pusotra mēneša. Jau pagājis krietns laiciņš,» Aleksandrs šo faktu komentēja piezemēti, taču norādīja, ka gatavošanās Ņujorkai noritējusi rūpīgi. «Ik pa laikam atvēru treniņu dienasgrāmatas, lai salīdzinātu, kā un ko darījām, kad gatavojāmies iepriekšējiem startiem Ņujorkā. Par to, vai viss ir izdarīts pareizi, uzzināsim tikai pēc sacensībām.»

Jeļena Prokopčuka pirmo reizi maratona distancē startēja 2002. gadā Francijā, finišējot trešajā vietā. Pēc gada bija pirmais nozīmīgais panākums - 3. vieta prestižajā Čikāgas maratonā. Pirmajā Ņujorkas maratona startā 2004. gadā Jeļena bija piektā. Turpmākajos gados sekoja divas uzvaras. Tādējādi Prokopčuka iekļuva Ņujorkas maratonu vērsturē kā sestā sieviete, kas uzvarējusi vairāk nekā vienu reizi. Šogad pēc Aleksandra Prokopčuka rīcībā esošās informācijas no elites skrējējām nebūšot tikai pagājušā gada uzvarētājas Etiopijas pārstāves Firehivotas Dado, kura ārstē savainojumu.

Maratona organizatori pauž pārliecību, ka ASV austrumos valdošā viesuļvētra Sendija neietekmēs sacensību norisi. Maratona maršruts neietver teritorijas ar lielākajiem plūdu draudiem, bet, ja distance būšot applūdusi, esot rezerves varianti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi