Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Regbija sabiedrību centīsies saliedēt Juris Silovs

Kādreizējais Latvijas regbija izlases spēlētājs Juris Silovs trešdien notikušajā Latvijas Regbija federācijas (LRF) ārkārtas kongresā vienbalsīgi ievēlēts par jauno LRF prezidentu.

Par tagadējo Garkalnes novada domes priekšsēdētāju Silovu nobalsoja visi 16 klātesošie balsstiesīgie klubu pārstāvji, bet viens nebija ieradies. Silovs kļuva par ceturto LRF prezidentu kopš organizācijas iestāšanās Starptautiskajā Regbija padomē (IRB) un amatā nomainīja auditorfirmas BDO direktoru Andri Deniņu, kurš LRF prezidents bija kopš 1998. gada augusta. Deniņš kongresā nepiedalījās, bet bija atsūtījis vēstuli, kurā paziņoja, ka atkāpjas no amata.

Prezidenta vēlēšanās otrs kandidāts bija Latvijas Regbija Attīstības asociācijas (RAA) vadītājs Aivars Pilenieks, kurš pēdējā brīdī savu kandidatūru atsauca par labu Silovam.

''Pirmie uzdevumi ir sakārtot federācijas infrastruktūru, komisijas, kas darbojušās pašplūsmā. Jātiek skaidrībā ar Latvijas čempionāta kalendāru,'' aģentūrai BNS pastāstīja Silovs. ''Pieaugušo izlasei pavasarī jāaizvada divas spēles Eiropas Nāciju kausā pret Zviedriju un Maltu, U-18 junioru izlasei jābrauc uz Eiropas čempionātu Itālijā. Ceru, ka izdosies izveidot tādu Latvijas čempionātu, kāds tas bija kādreiz, kad tajā piedalījās daudz vairāk komandu. Arī tagad varētu būt vismaz astoņas, bet, ja vēl vairāk, tad varēs domāt par divu līgu izveidošanu.''

Pagājušajā gadā Latvijas čempionātā startēja tikai četras komandas, bet spēcīgais regbija klubs ''Miesnieki'' nebija pārstāvēts vispār. 2010. gadā ''Miesnieki'' atgriezīsies Latvijas čempionātā, tajā spēlēs arī RAA komandas. Iespējams, ka, izveidojot stabilu Latvijas čempionātu, vairs nebūs vajadzības Latvijas komandām piedalīties Lietuvas čempionātā. ''Šogad ''Miesnieki'' jau ir pieteikušies, tāpēc nebūtu godīgi pēkšņi atsaukt dalību,'' sprieda Silovs.

Regbija ļaudis Latvijā uzskata, ka LRF prezidenta maiņa palīdzēs atkal apvienot jau vairākus gadus šķelto un konfliktējošo sabiedrību, kas ir pamatīgi kaitējis šīs sporta spēles tēlam.

Silovam - LRF prezidentam nav nekā kopīga ar diviem citiem Juriem Siloviem, kas saistīti ar sportu - kādreizējo Latvijas sprinteri, kā arī Rīgas ''Maskavas nama'' direktoru, kuram ''par īpašiem nopelniem Latvijas Hokeja federācijas labā'' gatavojās piešķirt akreditāciju Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi