Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Reizniece-Ozola: Par ziedojumu krituma kompensēšanu sporta nozarei lems nākamā valdība

Par ziedojumu krituma kompensēšanu sporta nozarei lems nākamā valdība, otrdien žurnālistiem norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre uzsvēra, ka visprātīgāk par sporta nozares lūgumu kompensēt ziedojumu kritumu divu miljonu eiro apmērā būtu lemt pēc Saeimas vēlēšanām.

"Patlaban visas interešu grupas grib izmantot brīdi, kad politiķiem un deputātu amata kandidātiem ir jācīnās par vēlētāju, tāpēc ir vēlme solīt vairāk, nekā tas būtu normālā situācijā. Cerams, pēc vēlēšanām, kad visi būs nomierinājušies un būs beidzies vairāksolīšanas laiks, deputāti un ministri izvērtēs budžeta iespējas un lems par to, kuras iniciatīvas atbalstīt," atzina Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka Saeimas Sporta apakškomisija vērsīsies pie valdības ar prasību rast iespējas kompensēt ziedojumu sarukumu sporta nozarei aptuveni divu miljonu eiro apmērā, otrdien nolemts apakškomisijā.

Iniciatīvas Es atbalstu sportu! pārstāvji apakškomisijas sēdē pauda pārliecību, ka nodokļu reformas rezultātā 2018.gada pirmajā pusē sarucis sportam ziedoto līdzekļu apjoms, kā dēļ nozare saskata riskus turpmākai sekmīgai funkcionēšanai.

Finanšu ministrijas pārstāve Astra Kaļāne skaidroja, ka nav objektīvi uzņēmumu veikto ziedojumu apmēru pēc nodokļu reformas stāšanās spēkā skatīt pirmā pusgada griezumā, īpaši ņemot vērā, ka lielākā ziedojumu daļa visbiežāk valsts budžetā nonāk gada beigās.

Kaļāne uzsvēra, ka uzņēmumiem līdz ar nodokļu reformu ir radušās papildu iespējas, kā ziedot sportam, taču vienlaikus viņa akcentēja, ka ziedošana ir brīvprātīgs process un valsts nevar uzspiest to darīt.

Top komentāri

Palkinens
P
Vai es varu lūgt naķamajai valdībai arī kompensāciju par ienākumiem, kurus neguvu azartspēļu klubā un latloto loterijās?
Neslāvs
N
Nav grūti ziedot naudu, kuru būtu jāsamaksā valstij nodokļos, noteikti puse vēl tika atskaitīta atpakaļ nemaksātājiem. Šī afēra neatpaliek no OIK skandāla. Derētu KNABam parakt dziļāk to "ziedotāju" nodokļu deklarācijās...
auditors
a
kamēr melnā ekonomika funkcionēs , budžetam nekad nebūs gana , mūžīgs deficits, tiklidz palielina nodokļus ( lai iegūtu piķi budžetā , nevajadīgā valsts aparāta uzturēšanai , un liekēžu barošanai , tā lai par to rūpējas nākošā mvaldība, zēzēeseši atmazgājas , bet nākošā valdība jau bez šiem neizpaliks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi