Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rēķim un Rubenim vietas trešajā desmitā pasaules čempionātā

Pieticīgi veicot abus braucienus, Guntis Rēķis un Mārtiņš Rubenis sestdien Leikplesidā (ASV) ieņēma vietas trešā desmita sākumā pasaules čempionātā kamaniņu sportā.Rēķis finišēja 22., bet Rubenis - 24. vietā. Tādās pat pozīcijās abi Latvijas izlases līderi bija pēc pirmā brauciena. Trešais Latvijas pārstāvis Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā ierindojās 33.

vietā un viņam sacensības līdz ar to beidzās."Galīgi ne tas, ko bija gaidījuši paši sportisti, līdzjutēji un funkcionāri," televīzijā "Viasat Sport Baltic" pēc pirmā brauciena teica Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga. Pēc viņa teiktā uzdevums bija cīnīties par vietu desmitniekā.Pasaules čempiona laurus otro gadu pēc kārtas plūca vācietis Fēlikss Lohs, kurš divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 44,336 sekundēm. Par sudraba medaļnieku kļuva uzvarētājam 0,213 sekundes zaudējušais divkārtējais olimpiskais čempions itālietis Armīns Cēgelers, bet bronza nonāca Austrijas braucēja Daniela Fistera īpašumā. Fisters no čempiona atpalika vairāk nekā 0,7 sekundes.Rēķis abus braucienus veica bez rupjām un acīmredzamām kļūdām, taču finišā līdz vietai otrajā desmitā neaizsniedzās. Tiesa, Rēķis brīžiem trasē kamanās bija pussēdus, tādējādi zaudējot laiku. Savukārt Rubenis abos braucienos pieļāva identiskas kļūdas vienā un tajā pašā vietā trases augšdaļā, kur kamanas izdevās nostabilizēt tikai balstot kājas pret ledu, kas maksāja zaudētu ātrumu. Kivlenieks vienīgajā braucienā jau starta estakādē aizrāva kamanas šķērsām.Uzvarētājam Rēķis zaudēja nedaudz vairāk par divām sekundēm, bet Rubenis no Loha atpalika gandrīz divarpus sekundes. Pirms gada Rēķis un Rubenis pasaules čempionātā Oberhofā (Vācija) ieņēma attiecīgi 20. un 21. vietu, savukārt Kivlenieks bija 28. vietā.Leikplesidā startēja 43 dalībnieki, no kuriem 25 ātrākie veica divus braucienus. Līderis pēc pirmā brauciena bija Lohs, kurš sasniedza trases rekordu 51,939 sekundes, un par 43 sekundes tūkstošdaļām apsteidza tuvāko sekotāju Cēgeleru.Pasaules čempionāta noslēgumā svētdien cīņa par medaļām būs stafetē.x x xPasaules čempionātsVīrieši (divu braucienu summā)1. Fēlikss Lohs (Vācija) 1:44,3362. Armīns Cēgelers (Itālija) +0,2133. Daniels Fisters (Austrija) +0,7014. Alberts Demčenko (Krievija) +0,8725. Jans Eikhorns (Vācija) +0,8906. Bengts Valdens (ASV) +0,90622. Guntis Rēķis (Latvija) +2,09424. Mārtiņš Rubenis (Latvija) +2,44833. Inārs Kivlenieks (Latvija) 54,393 (pēc pirmā brauciena rezultātiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi