Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgā dzimušais Austrālijas peldētājs Konrads pēc 25 gadiem atgūst nozagtu olimpisko medaļu

Rīgā dzimušajam peldētājam Jānim (Džonam) Konrads pēc 25 gadiem izdevies atgūt nozagto 1960. gada Romas olimpisko spēļu čempiona zelta medaļu, otrdien vēsta pasaules ziņu aģentūras un Austrālijas laikraksti.

Par šo medaļu 67 gadus veco Konradu informējis kāds amerikāņu kolekcionārs, kurš interneta izsolē iegādājies medaļu kolekciju un sazinoties ar Konradu vēlējies uzzināt, kāpēc tā tiek pārdota, otrdien vēstīja Austrālijas AP ziņu aģentūra. Medaļas pārdevusi kāda sieviete. Melburnas laikraksts ''Age'' raksta, ka kolekcijas vērtība varētu būt vairāk nekā 100 000 Austrālijas dolāru (vairāk nekā 40 000 latu).

Šī olimpiskā zelta medaļa ir viena no 16 godalgām, kas 1984. gadā tika nozagtas no Konrada mājas Melburnā. Viņš sazinājās ar Viktorijas štata policiju, kas pārtvēra medaļu sūtījumu pirms to nogādāšanas Amerikā un pagājušajā nedēļā tās tika atdotas to īpašniekam.

Sīkākas detaļas izpaustas netiek.

Detektīvs Niks Ibergangs sacījis, ka Konrads bijis aizkustināts atkal ieraugot savu īpašumu.

''Viņš bija domājis, ka nekad vairs tās neredzēs,'' Ibergangs sacīja AAP.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) Konradam izgatavoja īpašus nozagto medaļu pakaļdarinājumus, ko viņš vēlāk pārdeva.

Pārstāvot Austrāliju, Konrads Romā kļuva par olimpisko čempionu 1500 metru distancē, ieguva bronzu 400 metros un 4x200 metros brīvā stila stafetē. Karjeras laikā viņš 26 reizes laboja pasaules rekordus ikvienā brīvā stila distancē no 200 līdz 1500 metriem.

1944. gada augustā pirms PSRS otrreizējās okupācijas kuplā Konradu ģimene ar divgadīgo Jāni un tikko dzimušo viņa māsu Ilzi devās bēgļu gaitās uz Vāciju, bet vēlāk tai tika piešķirts patvērums Austrālijā.

Šobrīd 65 gadus vecā Ilze Konrade 1960. gadā Romā izcīnīja sudraba medaļu 4x100 metru brīvā stila stafetē un karjeras laikā ir labojusi 12 pasaules rekordus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi