Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgas/Lāses-R volejbola klubam lielākais budžets Schenker līgā

Volejbola klubam "Rīga/Lāse-R" ir lielākais kluba budžets no visām "Schenker" volejbola līgas vienībām, taču Igaunijas komandas ir labvēlīgākā situācijā salīdzinājumā ar Latvijas vienībām, jo kaimiņvalstī ir pretimnākošāka nodokļu politika, "Schenker" volejbola līgas prezentācijā atklāja klubu pārstāvji.

"Rīga/Lāse-R" gaidāmajā sezonā var rēķināties ar 600 000 eiro (421 682 latu) lielu budžetu, kas ir par 100 000 eiro vairāk nekā labākajam Igaunijas klubam Tallinas "Selver". Tomēr reālā situācija ir tāda, ka trešdaļa no "Rīgas/Lāses-R" komandas budžeta aizies nodokļu maksājumos, bet Igaunijas vienībām šāds slogs nav tik liels. Kaimiņvalstī nodokļu politika pieļauj sportistiem maksāt stipendijas, nevis algas, kuras neapliek ar nodokļiem, norādīja "Rīgas/Lāses-R" kluba menedžeris Edgars Zaiženijs.Pēdējo divu gadu "Schenker" līgas uzvarētāji "Selver" šosezon var rēķināties ar 500 000 eiro (351 402 latu) lielu budžetu, kas ir lelākais starp igauņu vienībām. Nedaudz mazāks budžets ir otram Igaunijas labākajam klubam Tartu "Pere Leib", savukārt otrā ešelona komandas, piemēram, Rakveres "Aeroc" VK "Voru", Igaunijā sezonā var rēķināties ar aptuveni 100 000 dolāru (45 270 latu) lielu budžetu.Latvijas klubi atšķirībā no igauņu kolēģiem nebija tik naski savu budžetu publiskošanā. Piemēram, "ELVI/Kuldīga" menedžeris Indulis Laškovs norādīja, ka ekonomiskās krīzes apstākļos konkrētus ciparus nosaukt būtu nekorekti, taču piebilda, ka Kuldīgas komandas budžets ir mazāks nekā "Selver", bet lielāks nekā Viru komandai."Biolars/Ozolnieku" budžets ir līdzvērtīgs amatieru komandas līmenim, savukārt "Cēsu alus" budžets salīdzinājumā ar pagājušo sezonu ir pieaudzis un ir 100 000 latu robežās. Tomēr "Cēsu alus" menedžeris Kaspars Timermaniskā norādīja, ka tad jau pieminētās nodokļu politikas dēļ "Cēsu Alus" volejbolistu atalgojums varētu būt mazāks nekā līdzīga līmeņa Igaunijas klubos.Jau ziņots, ka jaunā "Schenker" volejbola līgas sezona sāksies sestdien, 4.oktobrī. Tajā startēs 13 komandas, no kurām sešas pārstāvēs Latviju.Čempionāts sāksies ar sešām spēlēm. "Rīga/Lāse-R" "Daugavas" sporta namā tiksies ar Rakveres "Aeroc" (plkst.19), "Armijas volejbola klubs" uzņems "Parnu VK" (plkst.18), "ELVI/Kuldīga" savā laukumā tiksies ar "Pere Leib" (plkst.16), bet "Biolars/Ozolnieki" ar "Voru VK" (plkst.18). "Cēsu alus" un "Ezerzeme/DU" spēlēs izbraukumā Tallinā un Viļņā."Schenker" volejbola līgas nolikums paredz, ka regulārajā čempionātā notiks divu apļu turnīrs, kas beigsies 15.februārī. Pēc tam notiks izslēgšanas spēles, kurās piedalīsies astoņas labākās komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi