Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rio programmu Latvijai sestdien sāk riteņbraucēji

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šodien tiek aizvadīta pirmā pilnā diena, bet Latvijas godu tajās aizstāvēs šosejas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins, kuri piedalīsies grupas brauciena.

Grupas brauciens šosezon riteņbraukšanā sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, kad arī sāksies olimpiskā pārraide Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šajās šosejas riteņbraukšanas sacensībās sportistiem plānots veikt 241,5 kilometrus garu grupas brauciena distanci, kurā būs gan ļoti smagi kāpumi, gan līdzenumi, gan arī bruģa sekcijas. Šī jau nosaukta par vienu no smagākajām trasēm olimpisko spēļu vēsturē.

Pašlaik 25 gadus vecais Skujiņš šosezon pirmo reizi pārstāv spēcīgo UCI Pasaules tūres komandu "Cannondale" no ASV, ar ko latvietis noslēdzis līgumu uz divām sezonām. Maijā riteņbraucējs izcīnīja uzvaru prestižā Kalifornijas daudzdienu velobrauciena piektajā posmā, kā arī gana sekmīgi startējis vēl citos velobraucienos.

Tikmēr 34 gadus vecais Saramotins, kurš ir septiņkārtējs Latvijas čempions grupas braucienā, jau kopš 2013.gada pārstāv Šveices vienību IAM, kas gan pēc šīs sezonas beigs pastāvēt. Neilgi pirms olimpiskajām spēlēm Latvijas riteņbraucēju piemeklēja veselības problēmas, kas Latvijas Riteņbraukšanas federācijai lika apsvērt domu atkāpties no pašas nospraustajiem kritērijiem, ka vienu ceļazīmi saņems sportists, kurš sezonas pirmajā pusē izcīnīs visvairāk Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) ranga punktu. Šajā rangā pārliecinošs līderis bija tieši Saramotins.

Ja Skujiņš šodien piedzīvos savu olimpisko debiju, Saramotins startēja jau pirms četriem gadiem Londonā, kad grupas braucienā ierindojās 56.vietā.

Šodien norisināsies arī priekšsacīkstes akadēmiskajā airēšanā, kur piedalīsies arī Īriju pārstāvošā latviete Sanita Pušpure, viņai sacenšoties braucienā, kas sāksies ap plkst.16.20 pēc Latvijas laika.

Pirmajā dienā kopumā tiks sadalīti 12 medaļu komplekti - loka šaušanā vīriešu komandām, šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā, paukošanā, džudo, šaušanā, peldēšanā un svarcelšanā.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi