Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Riteņbraukšanas federācijas vadītājs: Arī Lejniekam vajadzētu atkāpties no amata LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretāram Kārlim Lejniekam vajadzētu sekot nu jau bijušā organizācijas prezidenta Žorža Tikmera piemēram un atkāpties no sava amata, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidents Sandis Āķis.

Tikmers trešdien paziņoja par atkāpšanos no LOK prezidenta amata, "uzņemoties atbildību, kā arī lai pasargātu Latvijas sportistus un arī savu ģimeni no aizkulišu intrigām un nepamatotiem apvainojumiem". Organizācijas faktiskais vadītājs šobrīd ir LOK ģenerālsekretārs Lejnieks, kurš kopā ar Tikmeru strādājis pēdējos trīs gadus.

Lejnieks pagaidām negrasās atkāpties no amata, un par viņa palikšanu amatā tiks lemts nākamajā piektdienā, 26.maijā, gaidāmajā LOK Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesijā. Lejnieks LOK faktiski vadīja jau pēdējās nedēļas, jo Tikmeram pēc operācijas ir darbnespējas lapa.

"Federācijas viedoklis, kāds izskanēja pagājušajā nedēļā padomes sēdē, ir, ka jāatkāpjas būtu ne tikai Tikmeram, bet arī Lejniekam," teica Āķis.

LRF prezidents arī uzsvēra, ka šobrīd izskatās, ka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nav politiskās uzticības ne LOK, ne Latvijas Sporta federāciju padomei (LSFP). Plānots, ka tieši vienai no šīm organizācijām nākotnē jākļūst par IZM vienīgo partneri valsts finansējuma sadalē sportam.

"Līdz ar to regulāri tiekam turēti tādā kā pavadā un badā. It īpaši šogad, kad pēdējā brīdī tiek apstiprināti kādi budžeti," atzina Āķis, uzsverot, ka zaudētāji šajā situācijā ir federācijas un sportisti.

Atbildot uz jautājumu, vai LRF prezidents redz kādu personu vai komandu, kas varētu atgriezt federāciju uzticību LOK, Āķis atbildēja noraidoši. "Gribam dzirdēt LOK atbalstu sporta nozarei kā tādai, piemēram, ne tikai jautājumos par finansējumu sportistiem, bet arī federācijām," teica Āķis.

Aprīlī publiskajā telpā izskanēja aizdomas par iespējamu interešu konfliktu, LOK prezidenta Tikmera dzīvesbiedrēm nonākot vienu un to pašu ar LOK saistītu uzņēmumu dalībnieku rindās. Pats Tikmers noraidīja aizdomas par iespējamu interešu konfliktu un saistībā ar izskanējušo informāciju paziņoja, ka varot saskatīt Latvijas Basketbola savienības (LBS) vēlmi īstenot pret viņu vērstu nomelnošanas kampaņu cīņā par ietekmi LOK. Vēlāk gan Tikmers atvainojās par saviem izteikumiem pret LBS, kuras prezidents Raimonds Vējonis atvainošanos pieņēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi