Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Robless diskvalificēts un zaudē pasaules čempiona titulu 110 m/b skrējienā

Olimpiskais čempions un pasaules rekordists 110 metru barjerskrējienā kubietis Dairons Robless pirmdien izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta finālā, taču vairākas stundas vēlāk tika diskvalificēts un līdz ar to nevarēs savai titulu kolekcijai pievienot pasaules čempiona zelta medaļu.Pirmdien finālā Robless finišēja pēc 13,14 sekundēm, taču tiesneši saskatījā, ka viņš divas reizes patraucējis blakus celiņā skrienošajam slavenajam Ķīnas barjersprinterim Sjanam Ļu, par ko Ķīnas delegācija bija iesniegusi protestu. Vēlāk apelāciju iesniedza kubieši, taču tā tika noraidīta.

Līdz ar Roblesa diskvalifikāciju par pasaules čempionu kļuva amerikānis Džeisons Ričardsons, kurš kubietim bija zaudējis sekundes divas simtdaļas, Ļu bronzas medaļu nomainīja pret sudraba (13,27), bet trešajā vietā ierindojās brits Endijs Tērners (13.44).

Tikai ceturtais palika sezonas līderis pasaulē (12,94) Deivids Olivers – 13,44 sekundes.

Pasaules čempioni tika noskaidroti vēl divas skriešanas disciplīnās. 100 metru finālā dāmām uzvarēja šāgada pasaules ranga līdere Karmelita Džetere no ASV – 10,90 sekundes. Otrā finišēja jamaikiete Veronika Kembela-Brauna (10,97), kurai Kellija Enna Baptista no Trinidadas un Tobago zaudēja sekundes vienu simtdaļu.

Savukārt 400 metru distancē dāmām triumfēja Amantla Montšo no Botsvanas (49,56 s), kura sīvā cīņa pēdējos simt metros pārspēja trīskārtējo pasaules čempioni 200 m distancē Elisonu Feliksu no ASV (49,59). Trešā finišēja Anastasija Kapačinska no Krievijas (50,24).

Vesera mešanā vīriem uzvarēja 2004.gada olimpiskais čempions japānis Kodži Murofuši, kurš iepriekš pasaules čempionātos bija izcīnījis sudraba un bronzas medaļu. Pirmo vietu viņam garantēja divi 81,24  metrus tāli raidījumi. Sudrabs, atpaliekot tikai par 6 cm, tika ungāram Kristianam Paršam, bronza – slovēnim Primožam Kozmusam (79,39).

Lodes grūšanā dāmām jau trešo pasaules čempiones zelta medaļu izcīnīja Valērija Adamsa no Jaunzēlandes – 21,24 metri. Godalgotajā trijniekā iekļuva arī Nadežda Ostapčuka no Baltkrievijas (20,05) un amerikāniete Džiliana Kamarena-Viljamsa (20,02).

Kārtslēkšanā pirmo vietu izcīnīja 22 gadus vecais šāgada Eiropas U-23 čempionāta uzvarētājs Pāvels Vojcehovskis no Polijas, kurš atkārtoja šīs sezonas rekordu 5,90 metri. Tikpat spēja arī kubietis Lazaro Borhess, kuram sudrabs. Pārvarēts 5,85 m augstums bronzas godalgu garantēja francūzim Reno Lavilenī.

Pirmdien notika arī pusfināla skrējieni 400 m distancē vīriem. Uzmanības centrā bija ar kājas protēzēm startējošais DĀR pārstāvis Oskars Pistoriuss. Viņš savā skrējienā palika pēdējais, vairāk par sekundi atpaliekot no sava personiskā rekorda, un finālā neiekļuva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi