Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 25. augusts
Patrīcija, Ludis, Ludvigs, Ivonna, Patriks

Roga izcīna Latvijas vēsturē pirmo medaļu Eiropas kausā jauniešiem šautriņu mešanā

Ar lielisku panākumu un pirmo vēsturē Latvijas godalgoto vietu sestdien Rīgā “Bellevue Park Hotel” noslēdzās prestižais Eiropas kauss jauniešiem šautriņu mešanā, kas Baltijas valstīs norisinājās pirmo reizi. Marta Roga pusfinālā ļoti spraigā cīņā ar minimālu deficītu 3:4 piekāpās pasaules jauniešu čempionei no Itālijas un izcīnīja bronzas medaļu, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Iepriekš ziņojām, ka pirmajās sacensību dienās Marta Roga spēlēja lieliski, izcīnot otro vietu grupā un tiekot izslēgšanas kārtās starp 32 labākajām, kur viņa teicamā stilā vispirms sešpadsmitdaļfinālā 4:1 uzvarēja francūzieti, astotdaļfinālā ar tādu pašu rezultātu tika galā ar itālieti, bet ceturtdaļfinālā ļoti līdzvērtīgā cīņā ar 4:3 pārspēja austrieti, tādējādi iekļūstot pusfināla četriniekā un jau priekšlaicīgi nodrošinot vismaz kādu no medaļām, jo pusfināla zaudētāji spēli par trešo vietu neaizvada.

Sestdien pusfinālā pretī stājās pasaules čempione un 2023. gada Eiropas kausa uzvarētāja Aurora Fočesato no Itālijas. Marta Roga parādīja kolosālu sniegumu un pasaules čempionei lika pamatīgi panervozēt, beigās piekāpjoties ar 3:4 un izcīnot bronzas medaļu. Lai fināls bija tik tuvu, iekļūšana četru labāko vidū, tik līdzvērtīgas konkurences sastādīšana titulētajai itālietei un pirmās Latvijas medaļas izcīnīšana šautriņu mešanā ir fantastisks panākums.

Otrajā pusfinālā pasaules ranga līdere no Anglijas Peidža Paulinga zaudēja Skotijas šautriņu metējai Sofijai Makinlejai. Finālā skotiete Makinleja neatstāja cerības pasaules čempionei no Itālijas, uzvarot ar 5:1.

No grupas izslēgšanas kārtās iekļuva arī otra Latvijas pārstāve Amanda Kirilova, bet pasaules rangā 5. vietā esošā Latvijas šautriņu metēja sešpadsmitdaļfinālā piekāpās ļoti spraigā cīņā ar 3:4 turcietei un ieņēma dalītu 17. vietu.

Abi pasaules ranga desmitniekā jauniešiem esošie latvieši Ralfs Laumanis un Markuss Jansons izkļuva no grupas un kvalificējās izslēgšanas kārtām ar 64 spēlētājiem, tādējādi jau tobrīd apsteidzot pusi. Laumanis ar 4:0 pārspēja poli, bet Jansons ar tādu pašu rezultātu tika galā ar islandieti, abiem kvalificējoties sešpadsmitdaļfinālam ar 32 labākajiem šautriņu  metējiem.

Sešpadsmitdaļfinālā Jansons piekāpās anglim ar 1:4, bet Laumanim nepaveicās, kaut viņš arī labi nospēlēja, bet neko nevarēja izdarīt skotam Lorijam Mičelam, kurš parādīja karjeras labāko spēli ar arkārtīgu precizitāti – vidēji 101 punkts, kas ir profesionāļu cienīgs rādītājs, kaut arī pirms un pēc tam spēlēja ap 70 punktu precizitāti. Līdz ar to mūsu abiem vadošajiem jauniešiem dalīta 17. vieta.

Fināls bija bez lieliem pārsteigumiem, jo tajā tikās pasaules ranga vicelīderis Džensons Volkers no Anglijas un pagājušā gada Eiropas kausa čempions Joriks Hofkens no Vācijas. Uzvaru ar 6:3 svinēja anglis, tādējādi šogad esot jaunam uzvarētājam.

Pāru konkurencē visi trīs mūsu pāri pārvarēju grupas kārtus un iekļuva izslēgšanas spēlēs. Puišiem sešpadsmitdaļfinālā 32 pāru vidū Laumanis ar Jansone ļoti spraigā cīņā ar 3:4 piekāpās poļiem, bet  Domeniks Tabors ar Robertu Buļko ar 0:4 atzina lietuviešu pārākumu. Līdz ar to abi mūsu pāri dalīja 17. vietu. Par uzvarētājiem kļuva angļi Volkers ar Basbiju, kuri finālā ar 5:3 pieveica ungārus Sepsi un Sčotaku.

Arī Roga ar Kirilovu, uzvarot grupā, tika izslēgšanas kārtā, kas meitenēm sākās no astotdaļfināla, kur bija labākie 16 pāri. Latvietes ļoti līdzīgā duelī ar 2:3 piekāpās slovēnietēm un dalīja beigās 9. vietu. Par kausa ieguvējām kļuva skotietes Makinlija un Matesone, kuras spraigā cīņā ar 4:3 pārspēja ļoti labi spēlējušās turcietes Dajulcu un Cemi.

Šis bija 33. Eiropas jauniešu kauss, un tajā pirmo reizi startēja pāri par divdesmit dažādu valstu komandām gan puišu, gan meiteņu konkurencē. Pagājušā gadā Austrijā, kad piedalījās 108 spēlētāji – 20 zēnu un 14 meiteņu komandas, tika pamatīgi pārspēts, jo Rīgā ieradās 26 valstu zēnu un 25 valstu meiteņu izlases, bet kopējais dalībnieku skaits pārsniedza pusotru simtu – 154 spēlētāji.

Latvijas Darts organizācija starptautiskus turnīrus rīko kopš 2006. gada, bet, lai dotu jauniešiem pietiekami lielu motivāciju turpināt attīstīties, Latvijas Darts organizācija ar ārvalstu kolēģu uzmundrinājumu beidzot īstenoja sen lolotu ieceri par kādu no WDF kausu rīkošanu. Šāds solis ir pamatots, jo mūsu valsts vienmēr ir izcēlusies ar spējām starptautiskus pasākumus sarīkot tiešām augstā līmenī. To pierāda darta sacensības “Latvian Open”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi