Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rubenis: Olimpiskās spēles ir kā pirmais randiņš

Latvijas pieredzējušākais olimpietis Sočos būs kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, kuram tās būs piektās olimpiskās spēles. Intervijā LTV _Rīta Panorāmai _viņš atzīst - kņudoņa vēderā pirms olimpiskajiem startiem ar gadiem nekur nav pazudusi.

Kā zināms, šajā nedēļas nogalē Siguldas trasē notiks pēdējais Pasaules kausa posms, kas reizē būs arī Eiropas čempionāts. "Tā ir brīnišķīga iespēja savā trasē nobraukt mūsu pašu līdzjutēju priekšā, parādot labāko, uz ko šobrīd esam gatavi," uzskata Rubenis. "Fiziski es jūtos lieliski, par tehniku vēl grūti spriest, jo pirmais treniņš Siguldas trasē būs šodien [trešdien]. Vakardien izdevās trasi iziet ar kājām, parunāties ar puišiem, kas gatavo ledu - uz aci šobrīd izskatās ļoti labi."

Rubenis atzīst, ka patīkamāk braukt ir mazos mīnusos, jo braucēja tērps nav nemaz tik biezs. "Aukstums nav ķermenim patīkams un arī braukšanas ziņā lielā aukstumā ir tādas specifiskas nianses, kuras Latvijas komandai nekad nav īsti nākušas par labu. Es ceru, ka šī reize būs tā, kad mēs tiksim pāri tam klupšanas akmenim." Trešdienas rītā Siguldā termometra stabiņš noslīdējis 18 grādus zem nulles. Lielu priekšrocību gan mājiniekiem nebūs, jo Latvijas komanda saspringtā PK grafika dēļ Siguldā trenējusies pavisam maz.

Eiropas čempionātā nepiedalīsies virkne Vācijas komandas līderu - Fēlikss Lohs, Andijs Langenhans, Dāvids Mellers, Natālija Geisenbergere, Tatjana Hifnere, divnieki Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts un Tonijs Egerts/Saša Benekens. "Man noteikti būtu daudz lielāks gods un prieks braukt tad, ja uz vietas būtu visi labākie. Uzvarēt labākos vienmēr ir patīkami," saka Turīnas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks.

"Olimpiskās spēles ir kaut kas ļoti īpašs - lai cik pieredzējis būtu sportists, tas jebkurā variantā atkal ir kā pirmais randiņš," smej titulētais Latvijas sportists, kuram Soči būs piektā Olimpiāde. "Visiem Latvijas komandā ir lieliskas iespējas sevi parādīt un Soču trase tādā ziņā ir pateicīga. Visi vadošie sportisti trenējušies vienlīdzīgos apstākļos un atskaites punkts sāksies no brīža, kad visi stāsies uz starta."

Olimpiskās kamaniņu sacensības Soču trasē norisināsies no 8. līdz 13.februārim. Pirmie medaļas 8. un 9. februārī sadalīs vīriešu vienineki, dāmas startēs 10. un 11. datumā, 12.februārī uz starta izies divnieku ekipāžas, bet dienu vēlāk notiks komandu sacensības.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi