Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeimas apakškomisija ierosinās piemērot nodokļu atvieglojumus sportistiem

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti ierosinās izmaiņas vairākos likumos, lai sportistiem ļautu reģistrēties kā pašnodarbinātām personām, tādējādi samazinot nodokļu slogu viņu ienākumiem.Apakškomisijas sēdē otrdien deputāti izskatīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), piecu lielāko sporta federāciju, kā arī Tautas partijas (TP) vadītāja Aigara Kalvīša piedāvātos grozījumus valsts sociālās apdrošināšanas, sporta, iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kā arī uzņēmumu ienākuma nodokļa likumos.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Šneps deputātiem skaidroja, ka grozījumi sakārtotu vidi, kurā pašlaik darbojas sporta organizācijas, padarot to pēc iespējas leģitīmāku. Tādējādi palielinātos arī nodokļu masa, jo līdz ar likumprojektu pieņemšanu tiktu noteikts, ka pašnodarbinātie var būt sportisti, treneri un tiesneši. Tas ļautu sportistiem legāli reģistrēties, uzsvēra Šneps. Likumprojektu autori arī ierosina līdz 20 minimālo mēnešalgu apjomam palielināt ar nodokli neapliekamos sportistu ienākumus, kas gūti prēmijās un balvās.Savukārt grozījumi likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli ļautu sporta klubus atbrīvot no nodokļa par attīstībā ieguldīto naudu.Likumu grozījumus sēdē aizstāvēja arī Kalvītis, uzsverot, ka pašlaik nodokļu iekasēšana sporta jomā praktiski nefunkcionē un ir "pelēkā zona", jo sporta klubiem jādomā, kā apmānīt valsti, lai varētu samaksāt sportistiem konkurētspējīgu atalgojumu.Lai arī likumprojektu autori uzsver, ka tas būtiski palielinātu no sportistu ienākumiem gūtos nodokļus, pagaidām viņi atteicās prognozēt, kāds — kaut aptuvens — varētu būt budžeta pieaugums. Tomēr Kalvītis minēja, ka runa esot par miljoniem.Apakškomisijas deputāti nolēma virzīt grozījumus kā deputātu priekšlikumu, tos iesniedzot Saeimā. Deputāti gan kā savu neiesniegs likumprojekta izstrādātāju priekšlikumu, ka ienākumiem no sportistu, treneru un sporta sacensību tiesneša darbības tiek piemērota nodokļu atlaide 50% apjomā, kas ļautu piesaistīt ārvalstu sportistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi