Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saeimas apakškomisija uzdod IZM sagatavot izmaiņas budžeta projektā MSĢ darbības nodrošināšanai

Saeimas Sporta apakškomisija sēdē otrdien, turpinot diskutēt par sporta nozarei plānoto budžetu 2010.gadā, Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) uzdeva sagatavot priekšlikumus budžeta projekta grozījumiem, lai arī turpmāk nodrošinātu Murjāņu sporta ģimnāzijas (MSĢ) darbību.

Par to aģentūrai BNS pavēstīja apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis.

"Ministrijai līdz ceturtdienai vajag sagatavot rakstveida priekšlikumus un veikt izmaiņas sportam atvēlētajā budžetā, pārdalot un atrodot vairāk finanšu Murjāņu sporta ģimnāzijai," par sēdē lemto pastāstīja Ābiķis.

Pašreiz budžeta projekts paredz, ka MSĢ būs jāstrādā ar 480 tūkstošu latu finansējumu, taču ar to pietiktu tikai līdz vasarai. Lai rastu izeju no situācijas, trūkstošie līdzekļi jāatrod no jaunveidojamā Valsts sporta centra darbībai paredzētās naudas, jo, lai netiktu pārtraukta MSĢ darbība, ir nepieciešami 810 tūkstoši latu, skaidroja Ābiķis.

Jaunveidojamā Valsts sporta centra, kas pārņems līdzšinējo ar sportu saistīto valsts aģentūru funkcijas, darbībai paredzēti 1,37 miljoni latu.

IZM, kuru Sporta apakškomisijas sēdē pārstāvēja parlamentārais sekretārs Rolands Broks, priekšlikumi jāizstrādā līdz ceturtdienai, lai tos paspētu izvērtēt apakškomisijā un pagūtu iekļaut budžeta projekta otrajā lasījumā, Ābiķis uzsvēra.

Jau vēstīts, ka jautājums par Murjāņu sporta skolas pastāvēšanu tika aktualizēts šā gada sākumā, kad ģimnāzijai veidojās liels komunālo maksājumu parāds. Tomēr audzēkņu vecāki vienojās ik mēnesi pārskaitīt 10 latu, kā arī tika samazināts dienu skaits, ko bērni pavada internātā.

Līdz ar to līdz gada beigām līdzekļi skolas uzturēšanai tika saplānoti tā, lai ģimnāzija vēl nebūtu jāslēdz un mācības varētu turpināties ierastajā ritmā.

Ziņots arī, ka valdība pirmdien vienojās Saeimā virzīt 2010.gada budžeta projektu, kas paredz visai izglītības un zinātnes nozarei budžetu 181,2 miljonu latu apmērā.

Sporta nozares finansējums - teju 14 miljoni latu - veido aptuveni 7,7% no šā budžeta. Savukārt gandrīz trešā daļa - 4,04 miljoni latu - no sporta nozares budžeta ir dotācija Latvijas Olimpiskās komitejas noslēgto un valsts garantēto aizņēmumu atmaksai.

Augstas klases sasniegumu sportam nākamgad plānots atvēlēt 3,67 miljonus latu, bet mērķdotācija pašvaldību sporta skolu pedagogu atalgojumiem un sociālajām iemaksām būs 3,22 miljoni latu.

Sporta federācijām un dažādiem sporta pasākumiem 2010.gadā kopumā būs pieejams 816 tūkstošu latu finansējums.

Sporta būvēm savukārt nākamgad atvēlēti 386,7 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi