Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākas Rīgas orientēšanās nedēļa

Pavasaris vienmēr ir labs pamudinājums uzsākt vai atsākt aktīvas orientēšanās gaitas. Šogad Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta, kā arī Lieldienas, pulcēs ievērojamu skaitu pašmāju un ārvalstu orientieristu, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

No 15. līdz 21. aprīlim notiks orientēšanās sacensības Rīgas orientēšanās nedēļa 2014. Pasākums notiks pirmo reizi apvienojot trīs atpazīstamus un ilggadīgus orientēšanās notikumus Latvijā: tautas orientēšanās sacensības „Magnēts” posmus Mangaļsalā, Bumbukalnā un Langstiņos, Latvijas kausa un Pasaules ranga sacensības „Rīgas Kausi” Jaunciemā, kā arī Latvijas sprinta kausa sacensības „Lieldienu Balva”, kas šogad norisināsies Vecrīgā.

Sagaidāms, ka pasākumos piedalīsies vairāk nekā 1500 unikālo dalībnieku, kuru starpā būs ārzemju sportisti no 18 valstīm – Austrijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Spānijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

Par naudas balvām elites klasē vīriešu konkurencē cīnīsies divi pasaules čempioni – mūsu Edgars Bertuks un Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas – iepriekšējo divu gadu „Rīgas Kausu” uzvarētājs elites grupā, bet dāmu konkurencē spēkosies Inga Dambe, Aija Skrastiņa, . Bez minētajiem favorītiem elites grupās startēs arī citi Latvijas un citu valstu izlašu pārstāvji, kā arī iespēja mēroties spēkiem ar elites skrējējiem tiks dota arī jaunajiem orientieristiem, kas liek sagaidīt interesantu cīņu par godalgotajām vietām elites grupu kopvērtējumā.

Lai orientēšanās sports kļūtu vēl atpazīstamāks un skatāmāks, tiks piedāvāta iespēja vērot GPS un video tiešraidi gan internetā, gan sacensību centrā, kur pirmo reizi Latvijā būs iespējams sekot līdzi elites orientieristu cīņai uz lielā ekrāna!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi