Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samoilovs/Šmēdiņš garantē sev vietu PČ izslēgšanas spēlēs

Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kur risinās pasaules čempionāts, droši uzvarēja Vācijas pārstāvjus Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru, B apakšgrupas duelī svinēja panākumu ar 2-0 (21:19, 21:15), tiekot pie otrās uzvaras divos mačos.

Pirmā seta ievadā Latvijas duetam bija divu punktu pārsvars, taču pēc tam sacensībās ar 26.numuru izliktie vācieši panāca izlīdzinājumu. Tomēr seta beigu daļā Samoilovs/Šmēdiņš atkal spēja panākt divu punktu handikapu (17:15), ko itin droši nosargāja.

Savukārt otrā seta ievadā Samoilovs/Šmēdiņš bija krietni pārāki, izvirzoties vadībā ar 6:2. Tehniskajā pārtraukumā viņi devās esot priekšā ar 11:6. Pēc tam vācieši gan spēja pietuvoties līdz divu punktu attālumam (14:16), kas lika Latvijas pārstāvjiem ņemt pārtraukumu. Tas līdzēja, jo Samoilovs/Šmēdiņš guva nākamos četrus punktus pēc kārtas, beigās svinot drošu panākumu.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta pirmajā mačā piektdien Latvijas vadošais pāris ar 2-0 (21:19, 21:11) pārspēja venecuēliešus Karlosu Ranhelu un Honatanu Golindano, kuri izlikti ar 48.numuru, bet Bekermans/Flīgens ar 0-2 (19:21, 15:21) atzina turnīra 23.numura Žefersona Santuša Pereira un Šerifa Junussi no Kataras pārākumu.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri jau ir garantējuši vismaz otro vietu grupā un spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, noslēdzošo grupas maču aizvadīs otrdien pret Kataras pāri.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien cits Latvijas pludmales volejbola duets Edgars Točs un Rihards Finsters cieta otro neveiksmi apakšgrupu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi