Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saramotins: Pēc Parīze-Rubē finiša jutos kā komā

Par galvenajām sacensībām izvirzītajās attaisnoja uz sevi liktās cerības. Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins svētdien finišēja augstajā 8. vietā sarežģītākajās un grūtākajās viendienas pavasara klasikas sacensībās Parīze-Rubē.

Riteņbraucēju aprindās augstu kotējas jebkura uzvara. 2008. gadā Saramotins bija pirmais Lombardijas tūrē, taču iekļūšanu labāko astoņniekā svētdienas sacīkstē viņš vērtē augstāk. "Šis viennozīmīgi ir lielākais panākums manā karjerā," pirmdien telefonsarunā Dienai bez ierunām norādīja Saramotins.

Parīze-Rubē 257,7 kilometrus garā distance ar 27 bruģa sektoriem, kuru kopējais garums ir 52,8 km, tiek dēvēta arī par ziemeļu elli. Tā ir izdzīvošanas skola pat rūdītākajiem profesionāļiem.

"Pieredze nāk ar gadiem. Šoreiz biju izlēmis nebraukt atrāvienā. Pirms sacensībām tā arī pateicu komandai, ka braukšu grupā. Viņi man atļāva darīt tā, kā es vēlos," taktiskajās iecerēs padalījās Aleksejs. Kā ierasts, Parīze-Rubē bija daudz kritienu. Viens aiz otra nokrita priekšā braucošie Sky komandas pārstāvji. Aleksejs turējās aizmugurē un veiksmīgi izspruka no nepatikšanām. "Dubļu nebija, bet trase tik un tā vietām bija slidena, jo iepriekšējā dienā lija. Priekšā braucošās mašīnas un motocikli grants posmos nedaudz uzara smilti."

Pēc finiša nogurums esot bijis pamatīgs. "Kā komā," skaudru salīdzinājumu piemeklēja Aleksejs. Patlaban par riteņbraukšanu viņam negribas domāt, taču jau svētdien būs jāstartē vēl vienās prestižās viendienas sacīkstēs Amstel Gold Race

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Aleksejs Saramotins

riteņbraucējs
Dzimis: 1982. gada 8. aprīlī Rīgā
Augums/svars: 184 cm/75 kg
Komanda: IAM Cycling (Šveice)
Panākumi: Lombardia Tour 1. v. (2008), Muesterland Giro 1. v. (2009), GP de la Ville de Liller 1. v. (2009), GP d'Isbergues 1. v. (2010), Paris-Roubaix 18. v. (2012), 13. v. (2015), 8. v. (2016), Tour de Doubs 1. v. (2013), pasaules čempionāts, elites grupas brauciens 22. v. (2011), 27. v. (2013)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi