Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ščerbatihs izstājies traumu seku dēļ

Līdzšinējais pasaules čempions svarcelšanā Viktors Ščerbatihs svētdien Dienvidkorejā izstājās no cīņas par titula aizstāvēšanu veselības problēmu dēļ.

Pēc iepriekš gūtajām traumām Ščerbatiham kājas nebija tik spēcīgas, lai cīnītos par augstu vietu pasaules čempionātā, aģentūrai BNS sacījis Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis, kurš par Ščerbatiha veselību rūpējās klātienē Gojangā.

"Tik nopietni kā šovasar mani vēl nekad nebija nomocījušas veselības problēmas. Pusotru mēnesi gandrīz nemaz netrenējos, jo uz krūtīm ar grūtībām pacēlu 100 kilogramu. Pēdējā laikā vārīgi atkal kļuvuši ceļgali, tomēr pasaules čempionātā iešu uz visu banku. Ja sāpēs, bet kāju varēšu iztaisnot, cīnīšos līdz galam. Tikai tad, ja sāpju dēļ nevarēšu izpildīt vingrinājumu, pārtraukšu sacensības," dažas dienas pirms sacensībām intervijā Dienai teica Ščerbatihs.

Ščerbatihs sacensības raušanā sāka ar 195 kg smagu stieni, kuru pacēla ļoti pārliecinoši un veikli. Nākamo pieteica 200 kg svaru, taču sekoja neveiksme un šis svars palika nepacelts arī nākamajā mēģinājumā. Raušanas disciplīnā Ščerbatihs palika bez medaļas, jo ieņēma tikai ceturto vietu.

Par uzvarētāju raušanā kļuva jaunais ukraiņu atlēts Igors Šimečko. 23 gadus vecais atlēts pacēla 197 kg un 202 kg, taču 206 kg nespēja pacelt. Tādējādi izšķirošajā grūšanas disciplīnā Ščerbatiham bija labas izredzes aizstāvēt titulu, abus sportistus šķīra tikai septiņi kilogrami. Taču tad, kad sākās sacensības grūšanā, Ščerbatihs paziņoja par savas dalības atsaukšanu.

Grūšanā Šimečko tik labi neveicās, turklāt divi mēģinājumi viņam netika ieskaitīti. Vienīgais paceltais svars bija 225 kg, kas summā augstāk par bronzas medaļu neļāva tikt. Čempiona tituls izšķīrās aizraujošā cīņā. Līdz pat pēdējam mēģinājumam sīvi cīkstējās ukrainis Artjoms Udačins un mājinieks Jons Kvon Ans. Pēdējā mēģinājumā korejietis pacēla 247 kg un pārspēja Udačinu, tā kļūstot par čempionu.

Par pasaules čempionu Ščerbatihs kļuva pirms diviem gadiem Taizemē. Trīs reizes viņš ir kļuvis par pasaules čempionātas bronzas medaļnieku (1997, 1998, 2003). 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās viņš izcīnīja sudraba medaļu, bet pirms gada Pekinā kļuva par bronzas medaļas ieguvēju. Ščerbatihs ir pieckārtējs Eiropas čempions.

(papildināts ar otro un trešo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi