Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Schenker līgas favorīti apliecina savu statusu

Schenker volejbola līgas sezonas atklāšanas nedēļas nogali ar labāku bilanci pabeidza Igaunijas klubi, kas no desmit savstarpējām spēlēm uzvarēja sešās. Lielāko interesi Latvijā radīja Tartu Pere Leib viesošanās. Gan tāpēc, ka Schenker līgas pagājušās sezonas finālistu sastāvā notikušas būtiskas izmaiņas — nomainījušies astoņi spēlētāji un arī galvenais treneris.

Gan tāpēc, ka komandai pievienojies Igauniju iecienījušais Austris Štāls. Gan arī tāpēc, ka Pere Leib pretī stājās Latvijas vicečempioni ELVI/Kuldīga un Latvijas kausa ieguvēji Ozolnieku Biolars. Kuldīdzniekiem eksāmens pirms Eiropas Challenge cup mača ar citu igauņu klubu Selver nebija veiksmīgs. Līdzīgā spēlē gandrīz visos setos visu laiku ar dažu punktu pārsvaru vadībā bija maiznieki (leib tulkojumā nozīmē "maize"), kas Kuldīgā ieradās tikai dažas stundas pirms spēles. Izņēmums bija trešais sets, pirms kura galvenais treneris Jānis Labucks nomainīja neveiksmīgi serves uzņemošo Ēriku Baiku ar ukraini Serhiju Pivovarenko. Taču par daudz ūdens jau bija izliets. "Sagatavošanās posmā piedalījāmies trijos turnīros un divos uzvarējām, taču tikai Veru bija īsti spēcīgs dalībnieku sastāvs. Varbūt dažiem spēlētājiem jau bija radies maldīgs priekšstats par savu līmeni," ELVI galvenais treneris Jānis Labucks meklēja zaudējuma iemeslus. "Pret Pere Leib servju uzņemšana neaizgāja Ērikam Baikam, un tas pa kripatiņai pielipa arī citiem. Jaunās bumbas gan es te negribētu vainot — arī šīs ir apaļas. Uzbrukumā ierasto rezultativitāti nerādīja Andrijs Ļevčenko, kas komandas treniņiem pievienojās vēlāk un vēl nav kondīcijā. Varbūt pat labi, ka šo pērienu dabūjām pirms Eiropas kausa spēlēm, jo būs papildu stimuls saņemties." Arī Ozolniekos Tartu klubs, kurā svarīgas lomas spēlēja latvietis Austris Štāls un brazīlietis Eduardo Nunješs, nodrošinot labu servju uzņemšanu, negribēja nokāpt no uzvaras takas. Tieši servju uzņemšana noteica šīs spēles gaitu, jo ozīši vēl nevarēja pierast pie jaunā modeļa Mikasa bumbām. Tāpat kā Kuldīgā, arī pret Biolars gandrīz visu laiku vadībā bija Tartu klubs. Tikai tad, kad mājiniekiem izdevās sakārtot pirmo piespēli, sekoja gan otrā piespēle, gan labs uzbrukums. Izdevās otrajā setā un ceturtā seta galotnē. Tomēr maču kopumā stabilāk un sakārtotāk aizvadīja Pere Leib un pelnīti uzvarēja. Rīga/Lāse-R ierindā bija visi. Gan Jānis Šmēdiņš, ap kura pāreju tika lauzti šķēpi un kurš bija izmežģījis potīti. Gan Armands Celitāns, kas bija savainojis labās rokas īkšķi un spēlēja, cīnoties ar sāpēm. Rīgas superklubam Aeroc bija laba iesildīšanās pirms mača ar pēdējos gados neērtajiem pērnaviešiem. Šoreiz par tādiem viņi nekļuva, kaut vienu setu aizķēra. Neveiksmīgi čempionātu sāka ambiciozie cēsnieki, kas Tallinā zaudēja ne vien Selver, bet arī TTU, ko nupat bija vinnējuši. Ezerzeme/DU Viļņā ar nervozēšanu tika pie pirmās uzvaras spēlē ar līgas pastarīšiem Flamingo Volley. Tiesa, spēlējot bez vairākiem pamatsastāva vīriem, agrāko gadu līderi Vitāliju Cinni ieskaitot (viņš devies uz Ķīnu uz māsas kāzām). Pie pirmās uzvaras vēl nav izdevies tikt līgas debitantiem AVK volejbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Nedēļas top

Favorīti rullē. Favorīti Selver, Rīga/Lāse-R un Pere Leib uzvarēja visās piecās spēlēs. Vienīgo punktu Pere Leib atstāja Ozolniekos.

Lāses 18 eisi. Rīga/Lāse-R spēlē ar Rakveres Aeroc 18 punktu guva ar servēm. 4 no tiem — Deniss Petrovs.

Bombardieri. Pastarīšu komandas Flamingo līderis Tads Vilims pret Ezerzemi/DU guva 26 punktus. Rīdzinieks Lauris Iecelnieks pret Parnu VK (23).

Divi sausā. Bez uzvarām palika arī divi Latvijas klubi — debitanti AVK un ambiciozie Cēsus alus.

Štāls pret tautiešiem. Pere Leib turnejā pa Latviju labi nospēlēja Austris Štāls, cementējot servju uzņemšanu un rezultatīvi uzbrūkot. Kuldīgā viņš guva 12, Ozolniekos 18 punktu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi