Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

SELL Studentu sporta spēlēs Rīgā piedalīsies 2000 dalībnieku no 58 Eiropas augstskolām

padome.
2013.gada 24.maijā Latvijas galvaspilsētā Rīgā ieradīsies ap 2000 studentu no 13 Eiropas valstīm, lai piedalītos XXIX Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles (SELL), kas ir viens no lielākajiem starptautiskajiem studentu sporta notikumiem Baltijas valstīs ar 90 gadu ilgu vēsturi, informē LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

XXIX SELL studentu sporta spēļu svinīgā atklāšana notiks 24.maijā, pulksten 19.30, Daugavas stadionā.

No 24. līdz 26.maijam sacensības Rīgā risināsies Olimpiskajā centrā, Daugavas stadionā, augstskolu un vispārējās izglītības iestāžu sporta bāzēs. Spēļu moto ir "Students, emocijas, dzīves stils, mīlestība".

Sacensību programmā iekļauti 15 sporta veidi - badmintons, basketbols, šahs, florbols, futbols (7 pret 7), džudo, orientēšanās sports, pauerliftings, regbijs (7 pret 7), peldēšana, galda teniss, vieglatlētika, volejbols, svarcelšana un cīņa (brīvā cīņa, brīvā cīņa sievietēm un grieķu-romiešu cīņa).

Nosauktajos sporta veidos spēkiem mērosies  58 augstskolu studenti no Baltkrievijas, Čehijas, Horvātijas, Igaunijas, Itālijas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un, protams, arī Latvijas.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesore Agita Ābele, kura 2012.gadā tika ievēlēta par Latvijas Augstskolu sporta savienības prezidenti, ir iedvesmas pilna un gatava attīstīt studentu sportu Latvijā: "SELL sporta spēles vienlaikus ir iespēja satikties dažādu valstu augstskolu sportiskākajiem studentiem, lai mērotos spēkiem sporta sacensībās un pēc veiksmīgiem startiem tvertu priecīgus un izklaidējošus brīžus sporta spēļu programmas neformālajos pasākumos."

 "Turklāt SELL sporta spēles ir tikai viens no daudziem posmiem studentu sporta sacensību sistēmā," uzsver Ābele. "Šobrīd ļoti nepieciešams valstisks atbalsts arī Latvijas studentu Universiādes un atsevišķu sporta veidu studentu sacensību organizēšanā dažādos sporta veidos, piedāvājot un aktivizējot iespējas studentu sporta kustībā iesaistīties visām Latvijas augstskolām, kā arī veicināt finansiāli nodrošinātu Latvijas labāko studentu sagatavošanu un dalību Pasaules studentu Universiādē un atsevišķu sporta veidu čempionātos."

Studentu sporta spēļu nosaukumu - SELL - veido četru valstu pirmie burti (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva). Par SELL spēļu aizsākumu uzskata četru Baltijas jūras valstu studentu sporta spēles, kas pirmo reizi norisinājās 1923.gadā Tērbatā (šobrīd - Tartu, Igaunija). Pirmajās Baltijas jūras valstu studentu sporta spēlēs kopvērtējumā uzvarēja Igaunijas sportisti, bet Latvijas komanda toreiz ierindojās 2.vietā.

1997.gadā Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas augstskolu pārstāvji parakstīja deklarāciju par SELL sporta spēļu atjaunošanu, un jau 1998.gada maijā tika atsākta SELL sporta spēļu organizēšana. Mūsdienās šajās spēlēs var piedalīties dažādu pasaules valstu augstskolu studentu komandas.

2009.gadā SELL sporta spēles notika Latvijas studentu pilsētā Jelgavā, 2010.gadā - Tartu (Igaunija), 2011.gadā - Kauņā (Lietuva), bet 2012. - Espoo, Somija.

Spēles organizē: biedrība "Latvijas Augstskolu sporta savienība", kas šogad atzīmē savas pastāvēšanas 20. gadadienu. SELL sporta spēļu patroni: starptautiskās studentu sporta organizācijas - FISU (Starptautiskā augstskolu sporta federācija) un EUSA (Eiropas augstskolu sporta asociācija). Atbalsta: Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas dome, Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju
Informāciju par sporta spēļu pasākumu norisi varat uzzināt
www.sellgames2013.eu un www.studentusports.lv."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi