Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Serēna Viljamsa triumfē U.S.Open, izcīnot 17. Grand Slam titulu

Pasaules pirmā rakete tenisā amerikāniete Serēna Viljamsa naktī uz pirmdienu piekto reizi triumfēja ASV atklātajā tenisa čempionātā, pie viena izcīnot arī savu 17."Grand Slam" titulu. 

Turnīra finālā Viljamsa ar rezultātu 7-5, 6-7 (6:8), 6-1 apspēlēja WTA ranga otro labāko tenisisti Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas. 

Otrajā setā Viljamsa bija ļoti tuvu panākumam visā spēlē, jo divas reizes viņa servēja par uzvaru mačā un turnīrā, taču nespēja savas iespējas izmantot, kā rezultātā bija jāspēlē taibreiks, kurā triumfēja Azarenka. 

Zīmīgi, ka šobrīd 31 gadu vecā Viljamsa kļuvusi par jaunāko laiku vecāko tenisisti, kura uzvarējusi ASV atklātajā čempionātā. Iepriekš vecākā bija Margareta Korta, kura sacensībās triumfēja 1973.gadā, būdama 293 dienas jaunāka par Viljamsu. 

Tāpat amerikāniete ir pirmā sportiste kopš 2007.gada, kura kā ar pirmo numuru izliktā spējusi triumfēt turnīrā, savukārt kopš 2010.gada vēl neviena spēlētāja nebija spējusi aizstāvēt iepriekšējā gadā iegūto uzvarētājas kroni. 

"Mačs nebija beidzies līdz pat pēdējam punktam," pēc uzvaras izteikusies Viljamsa. "Azarenka ir lieliska sāncense Zināju, ja vēlos uzvarēt, man būs smagi jācīnās." 

Tikmēr pati Azarenka atklājusi, ka finālā atdevusi no sevis visu, kas vien bijis iespējams. 

Zīmīgi, ka arī pērn abas tenisistes tikās ASV atklātā tenisa čempionāta finālā, un arī toreiz pie panākuma tika Viljamsa. 

Savukārt pirms tam par vīriešu dubultspēļu uzvarētājiem tika kronēti indietis Leanders Paešs un Radeks Štepaneks no Čehijas, kuri finālā ar 6-1, 6-2 pārspēja austrieti Aleksandru Peju un Brunu Suarešu no Brazīlijas. 

Paešs/Štepaneks turnīrā spēja uzvarēt par spīti tam, ka otrās kārtas mačā Paešam bumbiņa trāpīja pa seju, kā rezultātā tika lauzts deguns, turklāt pēcāk apsardzes darbiniece negaidīti šī mača laikā zaudēja samaņu. 

"Ilgu laiku nācās meklēt palīdzību. Desmit minūšu laikā viņas sirds apstājās divas reizes, taču pēc tam viņai viss bija kārtībā. To uzzināt bija lieliskas ziņas," sacījis Štepaneks. 

Līdz šim Paešs/Štepaneks kā dubultspēļu pāris bija izcīnījuši tikai vienu "Grand Slam" - pērn Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā. 

Savukārt sieviešu dubultspēļu turnīrā par uzvarētājām tika kronētas čehietes Andrea Hlavāčkova un Lūsija Hradečka, kuras finālā ar 6-7 (4:7), 6-1, 6-4 pārspēja Ešliju Bērtiju un Keisiju Delakvu no Austrālijas. 

Zīmīgi, ka Hlavāčkovai šis bija jau otrais tituls šī gada turnīrā, jo iepriekš viņa pārī ar baltkrievu veterānu Maksimu Mirniju uzvarēja ASV atklātā čempionāta jaukto dubultspēļu turnīrā. 

Kā ziņots, vīriešu fināls tiks aizvadīts pirmdien un tajā spēkosies šī brīža pasaules labākais tenisists serbs Novāks Džokovičš un ranga otrais numurs spānis Rafaels Nadals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi