Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Serēnai Viljamsai piektais Austrālijas čempiones tituls

Amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa piekto reizi reizi kļuvusi par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju. Sestdien aizraujošā dāmu vienspēļu turnīra finālā viņa ar 6:4, 3:6, 6:2 pārspēja beļģieti Žistīnu Enēnu, kurai šis bija pirmais Grand Slam turnīrs pēc gandrīz divu gadu prombūtnes.Tenisistēm šī bija 14.

savstarpējā spēlē – līdz šim pozitīva bilance bija Viljamsai (7:6).Cīņas augstā likme spēles sākumā abām tenisistēm lika pieļaut netipiski daudz neizprovocēto kļūdu. Pirmā seta ceturtajā geimā Serēnai izdevās uzvarēt Enēnas servi un nākamajā geimā, atspēlējot divas breikbumbas, panākt 4:1 pārsvaru. Taču divus geimus vēlāk beļģiete atspēlēja zaudēto servi un panāca izlīdzinājumu 4:4.Desmitajā geimā Viljamsai tomēr vēlreiz izdevās vinnēt Enēnas servi un pabeigt pirmo setu savā labā.Otro setu setu veiksmīgāk iesāka Beļģijas tenisiste (2:1), tūdaļ pat izcīnītās serves priekšrocības gan zaudēja, taču vēlāk uzvarēja vēl divos Serēnas servētajos geimos. Turklāt setu beidza ar 10 uzvarētiem punktiem pēc kārtas un devītajā geimā atstāja pretinieci “uz nulles”.Trešā seta sākumā Viljamsai izdevās lauzt sev nelabvēlīgo spēles gaitu un “paņemt” pamazām pagurušās Enēnas servi. Tūlīt pēc tam viņa zaudēja savējo, bet tad vēl divas reizes uzvarēja beļģietes servētajos geimos (5:2).

Cīņa beidzās pēc divām stundām un septiņām minūtēm.

Viljamsa ir pirmā tenisiste kopš Dženiferas Kapriati 2001.un 2002.gadā, kura Austrālijā uzvarējusi divus gadus pēc kārtas.

28 gadus vecajai Serēnai Viljamsai šī bija jau 12.uzvara prestižajos Grand Slam turnīros. Viljamsa Austrālijas Open vienspēļu turnīrā iepriekš bija uzvarējusi 2003., 2005., 2007.,un 2009.gadā. Serēna ir arī četrkārtējā Austrālijas čempione dāmu dubultspēļu turnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi