Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sestdien jau septīto reizi tiks izskriets grūtākais maratons Baltijā - Vilkaču maratons

Šo sestdien, 10.jūnijā, Pietukuma mežos jau septīto reizi tiks izskriets Baltijas valstīs grūtākais 42km maratons - Vilkaču maratons, kā arī tiks atklāta atpūtas vieta, Ciltszīme un pirmie TukumSmukumTakas maršruti.

Arī šogad, 10.jūnijā, nepilns simts izturības skrējēju lielmeistaru pulcēsies vietā, kur pirms 10 gadiem piedzima skrējēju iemīļotais taku skrējēju seriāls “Stirnu buks”, un Āžu kalna masīvā piedalīsies, iespējams, savā grūtākajā maratonā Baltijas valstīs dalībnieku līdz šim pieveikto maratonu sarakstā.

“Taciņas labajā pusē kā siena pacēlās stāva, bērziem, apsēm un mazām eglītēm noaugusi Āžu kalna nogāze, bet kreisajā pusē auga pāris lielu, vecu meža ozolu. Aiz tiem – kārtējais purvs un tumša biezu egļu audze. Sajutu, ka kaut kas briesmīgs tieši no turienes uz mani skatās. No neizskaidrojamām bailēm pa muguru skraidīja tirpiņas Tās bija dzīvnieciskas, uz kliegšanu vedinošas, paralizējošas bailes bez kāda man zināma iemesla. Visiem spēkiem bija jāpārvar sevi, lai turpinātu ceļu un nesastingtu”, tā raksta Ralfs Kokins savā grāmatā “Kurzemes Vilkaču nostāsti”.

“Vilkaču maratons” idejas autors un taku skrējienu seriāla “Stirnu buks” organizators Signis Vāvere uzsver: “Pamatlietas, kas Tev būtu jāzina par vienu no aizraujošākajiem taku skrējieniem ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem:

Četrdesmit divi kilometri pa Āžu kalna apvidus takām – Krampju kalns, Spīganu kalns, Āžu kalns un Vilkaču meža aplis – ir gana daiļrunīgi paši par sevi. 2000+ augstuma metri stāvos un ļoti stāvos pacēlumos. Septiņas stundas mežā, pauguros, nostāstiem apvītā vietā sacenšoties ar sevi un laiku. Trīspadsmit apļi ar vairākkārtēju skriešanu garām sacensību centram.”

Rimants Liepiņš, taku skrējienu seriāla “Stirnu buks” idejas autors un organizators: “Jau pērn Āžu kalna piekājē, mūsu dzimtajā un pirmatnēji noslēpumainajā mežā nolēmām uzstādīt savu taku skrējēju Stirnu buku cilts – Ciltszīmi, kura pateicoties mūsu desmitgades goda partnera AS “Latvijas valsts meži” piešķirtajam masīvajam 3m augstajam ozolkoka bluķim un atļaujai izmantot pieredzējušos LVM dabas parka koktēlnieku pakalpojumus, nu ir rezultējusies jau pavisam reālā gala produktā! Šis gads nāca ar nākamo patīkamo pārsteigumu – AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību līdz 10.jūnijam ir apņēmušies uzstādīt labiekārtotu nojumi un ugunskura vietu visiem aktīvajiem Āžu kalna apvidus baudītājiem! Esam neizsakāmi pagodināti un iepriecināti, jo esam pārliecināti – šis ir un būs taku skrējēju iemīļots spots pulk nākamos gadus.”

Trases rekordisti ir divkārtējais uzvarētājs (2021. un 2022. gadā) Gvido Kalniņš - 4:18:44 un Anete Švilpe – 4:52:11.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi