Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sestdien Jūrmalā norisināsies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

Sestdien, 17. jūnijā, plkst. 14, Majoru pludmalē notiks Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Pasākums pulcēs 20 labākos ielu vingrotājus no 10 valstīm. Sacensības Jūrmalā ir viens no 18 Pasaules kausa posmiem, kas šogad norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Gvadelupas salā.

Katram no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase – maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 20 atlēti un tikai uzvarētājs kvalificējas Pasaules kausa finālam Gvadelupas salā. 17. jūnijā plkst. 10:30 norisināsies arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, kurā tiks noskaidroti labākie Latvijas ielu vingrotāji spēka kategorijā sievietēm, junioriem, juniorēm un vīriešiem.

Latviju Pasaules kausa posmā Jūrmalā kopā pārstāvēs pieci dalībnieki un divi no viņiem – Daniels Laizāns un Pauls Jemeļjānovs – jau ir kvalificējušies Pasaules kausam ar iepriekšējiem sasniegumiem. Latvijas un Pasaules titulētākais ielu vingrotājs Laizāns ir divkārtējs Pasaules Kausa kopvērtējuma uzvarētājs, pēdējo divu gadu Pasaules čempionātu godalgoto vietu ieguvējs un viens no galvenajiem šī Pasaules kausa posma favorītiem. Savukārt Jemeļjānovs šogad ieņēmis vairākas godalgotās vietas starptautiskās ielu vingrošanas sacensībās. Papildus trīs dalībnieki no Latvijas tiks noskaidroti īsās kvalifikācijas sacensībās Latvijas čempionāta ietvaros kurš notiks 17. jūnija pirmajā dienas pusē tur pat Majoru pludmalē. Vēl Jūrmalas posmā startēs labākie ielu vingrotāji no Krievijas, Dānijas, Lielbritānijas, Somijas, Norvēģijas, Francijas, Zviedrijas, Lietuvas un Igaunijas.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji varēs sacensties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu, kā arī pārējos 18 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Gvadelupas salā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija.

“Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē,” uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņs. “Nu jau tradicionāli reizi gadā esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par visu atbalstu un uzticību kopš 2009. gada.”

Dalībnieku vidū no citām valstīm ir 2013. gada pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejus Žilo un 2015. gada Pasaules čempionāta 2. vietas ieguvējs Roberts Polonski no Lietuvas, kā arī 2016. Pasaules kausa kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs francūzis Remī Gresteī. Starp dalībniekiem ir arī 2017. gada nacionālo čempionātu uzvarētāji Daniels Sorensens no Dānijas, Edgars Zindoga no Somijas, Duglass Ekermarks no Zviedrijas, Jaroslav Kuna no Polijas, Sondre Bergs no Norvēģijas, un Anatolijs Ivanovs no Igaunijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi