Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sezonas pārtraukums Ziemeļamerikā varētu ievilkties līdz astoņām nedēļām

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un citu Ziemeļamerikas profesionālo sportu sezonu pārtraukumi varētu ieilgt līdz pat astoņām nedēļām, paziņoja Slimību kontroles un profilakses centri (CDC).

CDC svētdien paziņoja, ka masu pasākumi, tostarp visi profesionālie sporti būtu jāaptur uz vismaz astoņām, nevis četrām nedēļām, kā vēstīts iepriekš.

"Pateicoties lieliem masu pasākumiem, kurus apmeklē vairāki tūristi un iebraucēji, Covid-19 vīruss var viegli inficēt jaunus reģionus ASV," teikts CDC paziņojumā.

"Ar masu pasākumiem mēs saprotam konferences, festivālus, parādes, koncertus, sporta pasākumus, kāzas un cita veida kopā sanākšanu."

NBA bija pirmā Ziemeļamerikas profesionālā līga, kas paziņoja, ka uz brīdi pārtrauks sezonu. Šāds lēmums nāca klajā īsi pēc tam, kad Jūtas "Jazz" basketbolistam Rūdijam Gobēram tika konstatēta saslimšana ar vīrusu.

Neilgi pēc tam šim lēmumam par labu nosliecās Nacionālās hokeja līga (NHL), kā arī Beisbola augstākā līga (MLB).

Covid-19 vīrusa dēļ ASV tika atcelta arī Profesionālas golferu asociācijas (PGA) turnīri, sieviešu un vīriešu tenisa sacensības, daiļslidošana čempionāti, kā arī bokss un vēl citas sacensības.

NBA dienu pēc sezonas pārtraukuma izsludināšanas paziņoja, ka pirmās spēles varētu atsākties pēc 30 dienām. Tomēr ņemot vērā CDC ieteikumus, astoņu nedēļu pārtraukums noslēgtos 10.maijā, kas ir teju vai mēnesi pēc regulārās sezonas beigām. Izslēgšanas spēļu sākums NBA paredzēts 18.aprīlī.

Ja pārtraukums ilgs astoņas nedēļas, arī NHL sezona varētu ievilkties, kas nozīmētu, ka tās beigas būtu gaidāmas jūlijā vai pat augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi