Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Silovs Vankūveras olimpiskajās spēlēs gatavojas arī ātrslidošanai

Šorttrekists Haralds Silovs 2010. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā gatavojas startēt arī klasiskajā ātrslidošanā, aģentūrai BNS apstiprināja Latvijas šorttreka komandas treneris Māris Birzulis.

''Haraldam ir šāds nodoms, un viņam kopā ar treneri ātrslidošanā, holandieti Eurunu Oteru ir izstādāts gatavošanās plāns,'' sacīja Birzulis, kurš tikās ar Silovu iepriekšējās divās nedēļās aizvadītajos pasaules kausa posmos šorttrekā Pekinā un Seulā.

''Sacensības ātrslidošanā pat varētu papildināt sagatavšanās posmu šorttrekā, kas joprojām paliek Haralda pamata sporta veids. Viens no pasaules kausa posmiem ātrslidošanā būs tieši Kalgari, kur viņš dzīvo. Olimpiskajās spēlēs ātrslidošanā plānots startēt 1500 un 1000 metros. Sacensībām viņš var kvalificēties pēc uzrādītajiem rezultātiem, kas ir pietiekami augsti. Iznāk pat tā, ka pirmajā dienā Vankūverā ir sacensības abos veidos, taču no rīta ātrslidošanā, un Haralds jau ir pateicis, ka tas dos lapu drudzi jau ātrāk, pirms starta vakarā šorttrekā.''

Silovs šobrīd ir labojis visus Latvijas rekordus ātrslidošanā. Pēdējo reizi ātrslidošanā Latvija olimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta 2002. gadā Soltleiksitijā ar Ilondu Lūsi. Silovs plāno piedalīties arī Eiropas čempionātā ātrslidošanā.

Pēdējā laikā par savu mājvietu Silovs izvēlējies Kanādu un Latvijā gaidāms tikai gada beigās. Ļoti svarīgi būs trešais un ceturtais pasaules kausa posms Kanādā un ASV. ''Haraldam ar kvalificēšanos olimpiskajam spēlēm šorttrekā problēmām nevajadzētu būt, bet 1500 metros viņš var iekļūt pat divpadsmitniekā,'' sacīja Birzulis, kurš gan nosauca par veiksmi to, ka Silovs iekļuva A finālā 1500 metros pasaules kausa posmā Seulā, jo konkurentiem bijuši gan kritieni, gan diskvalifikācijas.

Pārējā Latvijas šorttreka izlase trenējas kopā ar Ungārijas izlasi un bez Evitas Krievānes un juniora Jēkaba Saulīša komandā plānots piesaistīt kādu Latvijā dzimušu latvieti, kurš tagad dzīvo ASV, un kura rezultāti šorttrekā ir labi, pastāstīja Birzulis.

Atlikušie divi pasaules kausa posmi notiks novembra sākumā Monreālā un vidū Marketā, kas ir viena no ASV komandas bāzēm. Eiropas čempionāts janvāra otrajā pusē risināsies Drēzdenē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi