Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Skujiņš izcīna varenu uzvaru Kalifornijas velobrauciena 5. posmā

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika ASV notiekošajā velobrauciena_ Amgen Tour of California 5. posmā skaistu uzvaru kāpumiem bagātajā 215 kilometru garajā distancē izcīnīja Latvijas izlases un ASV komandas Cannondale Pro team_ komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Naktī uz piektdienu notikušajā piektajā posmā riteņbraucējus sagaidīja 215 kilometru garš posms ar virkni kāpumiem tajā. Sacensības norisinājās Augstkalnes apstākļos. Augstākajos distances punktos trases malā vēl bija vērojams sniegs. Pirms šī posma kopvērtējumā līderpozīcijās atradās Francijas riteņbraucējs no beļģu vienības Etixx – Quick – Step Julians Alafilipe, kurš par 22 sekundēm apsteidzaa Trek – Sagafredo vienības ASV sportistu Peter Stetina. Andžs Flaksis ieņēma 63. vietu (+00:21:05), Krists Neilands 64. pozīciju (+00:21:09), bet Toms Skujiņš pirms šī posma atradās 77. vietā (+00:26:25).

Piektā posma distances pirmajā daļā izveidojās 18 riteņbraucēju liels atrāviens, kurā iesaistījās arī Skujiņš. Ātri vien līderu grupa ieguva 4 minūšu pārsvaru, kas turpināja nedaudz augt. Pirmajos divos sprinta starpfinišos Toms labāko trijniekā neiekļuva, tomēr sekmīgi atradās līderu grupā. 84 kilometrus pirms finiša pārsvars pār peletonu, kur kontroli uzņēmās BMC Racing team un Etixx – Quick – Step vienības, bija 2 minūtes un 50 sekundes.

Kad līdz finišam bija palikuši nedaudz vairāk par 50 kilometriem, Skujiņš ieņēma otro vietu kalnu starpfinišā un, kopā ar Adamu De Vosu (Rally cycling) ieguva nelielu pārsvaru pār pārējiem atrāvienā esošajiem sportistiem. Nedaudz vēlāk līderu duets pārauga astoņu braucēju vadošajā grupā, ar carnikavieti sastāvā. Tieši Toms veica nākamo izrāvienu, iegūstot solo vadību. 26 kilometrus pirms finiša viņam pievienojās jau pieminētais Adams De Voss un Sky komandas Spānijas braucējs Ksaibers Zandio. 

Pēdējos kilometros līderu trio ar individuāliem mēģinājumiem centās panākt sekotāju grupas braucēji, tomēr līdz finišam nevienam tas arī neizdevās. Pēdējais kilometrs veda kalnā augšup, kas bija parocīgi mūsu sportistam. Latvietis brauca pacietīgi un sagaidīja savu iespēju finiša spurtam.

Skujiņš ieguva vadību, ko nosargāja līdz finišam, svinot skaistu un emocionālu uzvaru otro gadu pēc kārtas kādā no Kalifornijas velobrauciena posmiem. Mūsu sportists finišēja pēc piecām stundām 54 minūtēm un 45 sekundēm. Otrajā vietā ar tādu pašu laiku ierindojās kanādietis Adams De Voss, bet trešajā pozīcijā Soltleiksitiju sasniedza Zandio (+00:00:08).

Abi pārējie mūsu sportisti – Krists Neilands un Andžs Flaksis – paveica labu darbu komandas interesēs peletonā, finišējot vienā grupā, kas Skujiņam zaudēja 4 minūtes un 22 sekundes. Kristam 78., bet Andžam 83. vieta. 

Kopvērtējumā pirms pēdējiem trijiem posmiem vadību saglabā Alafilipe, kurš par 22 sekundēm apsteidz Peteru Stetinu. No mūsu sportistiem joprojām visaugstāk atrodas Flaksis, kuram 65. vieta (+00:24:24), Krists Neilands ir 66. (+00:24:48), kamēr Toms Skujiņš veica nelielu kāpumu un tagad ir 69.vietā (+00:25:29). Rīt dalībniekus sagaida 203 kilometru garais individuālais brauciens. 

Amgen Tour of California velobrauciens, kam piešķirta augstākā kategorija, ir vienas no visprestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Ziemeļamerikā. Šajā gadā dalībnieku vidū bija desmit pasaules tūres komandas, ar tādām riteņbraukšanas zvaigznēm sastāvos kā – Peteru Saganu (Tinkoff), Aleksanderu Kristoffu (Katusha), Marku Kavendišu (Dimension Data), Tomu Boonenu (Etixx – Quick – Step), Bredliju Viginsu (Team Wiggins) un citiem komentārus neprasošiem velobraucējiem.

Ar īpašu interesi sacensībām līdzi seko arī Latvijas riteņbraukšanas līdzjutēji. Dalībnieku vidū savu komandu sastāvos bija uzreiz trīs mūsu valsts sportisti. Toms Skujiņš pārstāv Cannondale Pro team, Krists Neilands Axeon Hagens Berman, bet Andzš Flaksis Holowesko Citadel Racing team. Ar īpaši labām atmiņām velobrauciens saistās carnikavietim Tomam Skujiņam, kurš šeit izcīnīja uzvaru pērn, kad palika nepārspēts trešajā posmā un vairākus posmus bija arī kopvērtējuma līderis. Šajā gadā mūsu sportisti lielāko uzmanību līdz šim veltījuši komandu kopējām interesēm. Trešajā posmā dienas atrāvienā lielu darba apjomu paveica Krists Neilands. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi