Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Smaiļotājs Akmens pārliecinoši sasniedz olimpisko spēļu kvalifikācijas finālu

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens trešdien Segedā, Ungārijā, pārliecinoši sasniedza Tokijas olimpisko spēļu Eiropas zonas kvalifikācijas finālu 200 metru distancē.

Priekšsacīkstēs Akmens otrajā airējumā finišēja pēc 35,38 sekundēs, kas braucienā bija trešais labākais rezultāts. Uzreiz A finālā iekļuva airējumā uzvarējušais ungārs Kološs Čizmadia, kuram Akmens zaudēja 0,63 sekundēs.

Ar savu sasniegto rezultātu Akmens bija sestais ātrākais dalībnieks starp 23 priekšsacīkstēs startējušajiem smaiļotājiem.

Vēlāk pusfinālā Akmens finišu sasniedza 35,98 sekundēs un bija otrais, kas deva vietu ceturtdien gaidāmajā finālā. Latvietis lielu daļu distances bija airējuma vadībā, pašās beigās par četrām sekundes simtdaļām piekāpjoties ukrainim Oļeham Kuharikam.

Akmenim ceturtdien finālā būs jācīnās ar poli Pavelu Kačmareku, gruzīnu Badri Kavelašvili, divkārtējo Eiropas vicečempionu Kuhariku, Čizmadiu, pasaules un Eiropas vicečempionu Artūru Seju no Lietuvas, portugāli Kevinu Santušu, pasaules čempionātu medaļnieku Jevgeņiju Lukancovu no Krievijas, kā arī krāčūdens sacensībās vairākus titulus izcīnījušo slovēni Vidu Debeljaku.

Eiropas zonas kvalifikācijā smaiļošanas vieninieku sacensībās ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs distancē pirmās divas vietas ieņēmušie sportisti. Vēl viena iespēja izcīnīt vietu olimpiskajās spēlēs būs nākamnedēļ Krievijā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

Jau ziņots, ka nacionālās atlases sacensībās 200 metru kvalifikācijai Akmens pārspēja pēdējās desmitgades vadošo Latvijas smaiļotāju Alekseju Rumjancevu.

Tikmēr smaiļotāja Madara Aldiņa 500 metros priekšsacīkstēs finišēja pēc divām minūtēm un 11,40 sekundēs, kas airējumā deva piekto vietu, bet pusfinālā ar vienu minūti un 58,85 sekundēm viņa bija septītā, no trešās vietas jeb iekļūšanas A finālā atpaliekot 4,25 sekundes.

Aldiņa vēlāk startēja arī 200 metru distancē, priekšsacīkstēs ar 42,99 sekundēm savā airējumā uzrādot trešo rezultātu. Pusfinālā finišs 44,74 sekundēs deva piekto vietu, no pirmā trijnieka atpaliekot 0,94 sekundes.

Savukārt smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde 1000 metru priekšsacīkstēs ar rezultātu trīs minūtes un 43,83 sekundes bija piektais savā airējumā. Pusfinālā viņa finiša laiks trīs minūtes un 41,42 sekundes deva sesto vietu un 4,62 sekunžu deficītu pret A finālā iekļuvušo sportistu.

Kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš 1000 metrus finiša līniju šķērsoja četrās minūtēs un 9,48 sekundēs, priekšsacīkstēs savā airējumā finišēdams sestais. Vienīgajā pusfināla braucienā latvietim ar četrām minūtēm un 9,99 sekundēm priekšpēdējais rezultāts un astotā vieta, kas liedza iekļūt A finālā, no kārotā mērķa atpaliekot par 6,33 sekundēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi