Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmaukstelis triumfē Priedes AG pasaules spēkavīru čempionātā Talsos

22. oktobrī Talsu sporta hallē norisinājās sīva un saspringta cīņa starp pasaules spēcīgākajiem vīriem. Sacensības klātienē vēroja vairāk nekā tūkstotis skatītāju, bet tiešraidēm līdzi sekoja vairāk nekā 60 tūkstoši skatītāju no visas pasaules. Par čempionāta uzvarētāju kļuva pašmāju sportists Aivars Šmaukstelis, informē pasākuma atbalstītājs - mežizstrādes uzņēmums Priedes AG.

Šajā nedēļas nogalē Talsos notika vienas no grandiozākajām sacensībām spēkavīriem, kas pulcēja ne tikai sportistus, bet arī skatītājus no visas pasaules. Pārsteidzošs bija ne tikai klātienes, bet arī tiešraižu vērotāju skaits, kuras nodrošināja TV4 un Sportacentrs.com. Saskaņā ar kanāla datiem tiešraidi TIK TOK kontā vēroja 61 tūkstotis skatītāju no visas pasaules un LIVE — 2900 skatītāju, šāds skatītāju apjoms līdz šim vēl nav bijis nevienam Latvijas kontam. Tiešraides laikā tika saņemts vairāk nekā 5000 komentāru, kas arī ir būtisks cilvēku izrādītās intereses rādītājs. Taču auditorijas patieso kopējo apjomu ir neiespējami noteikt, jo arī vairāku sportistu profesionālajos sociālajos kontos tika raidītas šīs tiešraides, piemēram, tikai Rongo Keene konta skatītāju kopējais skaits vien bijis 300 000 cilvēku.

Čempionātā piedalījās 11 dalībnieki:

  • Žydrūnas Savickas no Lietuvas
  • Aivars Šmaukstelis no Latvijas
  • Andy Black no Skotijas
  • Didzis Zariņš no Latvijas
  • Rongo Keene no Jaunzēlandes
  • Andris Dilāns no Latvijas
  • Pavlo Kordijaka (Павло Кордіяка) no Ukrainas
  • Ervin Toots no Igaunijas
  • Mantas Lalas no Lietuvas
  • Sebastian Kurek no Polijas
  • Valentīns Klevinskis no Latvijas

Sacensības no iepriekšējos gados pieredzētajām atšķīrās ne tikai ar lielo skatītāju skaitu, bet arī ar interesantajiem uzdevumiem, inventāru un trofejām. Organizators Dainis Zāģeris, izmantojot savu lielo personīgo pieredzi, īpaši atlasīja un veidoja uzdevumus tā, lai ne tikai pašiem sportistiem, bet arī skatītājiem būtu interesanti vērot sacensības.

Sportisti sacentās šādās sešās disciplīnās:

  • Stafete ar smagumu celšanu un automašīnas vilkšanu. (Automašīnā jāievieto maisi, kas svēra 100, 120, 150 kg un ar vinčas palīdzību jāvelk automašīna 15 metru.)
  • Fermera pastaiga. (Nesot divus baļķus, kuru kopējais svars 135 kg, jānoskrien 30 metri.)
  • Baļķa celšana. (Cik reizes minūtes laikā var pacelt 145 kg smagu baļķi.)
  • Stafete — baļķa vilkšana. (Deviņi cēlieni, katrā cēlienā baļķa svars tiek palielināts no 250 līdz 400 kg.)
  • Pulkstenis. (Četri skrējieni ar atsvaru uz laiku.)
  • Laukakmeņu celšana. (Sešu akmeņu no 120 līdz 170 kg celšana.)

Galveno čempionāta trofeju ieguva atlēts no Latvijas — Aivars Šmaukstelis, arī otro vietu izcīnīja pašmāju sportists Didzis Zariņš, trešā trofeja arī nekur tālu neaizceļoja, to sīvā cīņā ieguva lietuvietis Mantas Lalas. Sacensību galvenais tiesnesis bija Māris Rozentāls, bet pasākumu vadīja Armands Simpsons.

Īpaši siltas ovācijas izpelnījās Rongo Keene — sportists no Jaunzēlandes, kurš izpildīja maori tradicionālo haka deju.

Čempionāta organizators un starptautisku spēkavīru turnīru uzvarētājs Dainis Zāģeris: “Esmu ļoti apmierināts ar pasākumu, un man ir paveicies ar komandu, ar kuru varēju realizēt visas savas ieceres un trakās idejas un kura nostrādāja par visiem 100 %. Ieliku visu savu sirdi un dvēseli šajās sacensībām, un ir liels prieks par rezultātu. Milzīgs gandarījums, saņemot daudzos pozitīvos komentārus par sacensībām. Un lepojos, ka spējām noorganizēt pasaules līmeņa sacensības tepat Talsos, kuras bija baudāmas ne tikai sportistiem, bet arī skatītājiem. Paldies Priedes AG, bez viņiem šis nebūtu iespējams.”

Čempionāta dalībnieks un daudzkārtējs pasaules čempionātu uzvarētājs Žydrūnas Savickas no Lietuvas: “Esmu patīkami pārsteigts par pasākumu, īpaši gribu uzslavēt lielisko un oriģinālo inventāru, arī pats kā čempionātu rīkotājs gribētu šādu inventāru, kā arī aizņemties vēl pāris ideju no šīm Latvijas sacensībām.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi