Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Šmēdiņš sāpes sajutis jau Jūrmalas Masters laikā, otrdien veikta operācija

Nelāgs pavērsiens tieši pirms sezonas izšķirošās daļas satricinājis Latvijas vadošo pludmales volejbola duetu, jo nepilnu mēnesi pirms gada nozīmīgākā starta pasaules čempionātā meniska operāciju nācās veikt Jānim Šmēdiņam. Turnīrs, kura uzvarētāji nodrošinās dalību nākamās vasaras olimpiskajās spēlēs, sāksies 26. jūnijā Nīderlandē.

Sāpes celī viens no pasaules pēdējo gadu vadošajiem spēlētājiem sajutis jau pirms divām nedēļām Jūrmalā notikušā CEV Masters posma laikā. Pēc masāžas un noteipošanas gan tās mazinājušās, taču ārsti ieteikuši veikt magnētisko rezonansi. "Pagājušajā nedēļā vēl nospēlējām Maskavas Grand Slam turnīrā, taču tur tas celis atkal piepampa. Pēdējā spēlē pret brazīliešiem Jānis izšķirošā punkta laikā vairs pat nevarēja uzlēkt pie tīkla," sarunā ar Dienu situācijas nopietnību raksturoja Šmēdiņa pārinieks Aleksandrs Samoilovs. Pirmdien kļuvis skaidrs, ka nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. "It kā varētu arī mēģināt iztikt bez tās, taču tad pastāv plīsuma risks un sekas būtu daudz sliktākas," atzina Samoilovs.

Par izredzēm pagūt atveseļoties laikus vēl grūti spriest, jo pēc operācijām mēdz būt dažādi, taču dakteris Jānim apgalvojis, ka labākā scenārija gadījumā viņš pēc nedēļas varētu pamazām atsākt treniņus. Samoilovam šobrīd jāizlemj par paša rīcību laikā, kamēr Šmēdiņš nevarēs spēlēt. "Šāda piespiedu pauze brīdī, kad jau sākam sasniegt labāko sportisko formu, arī man pašam, protams, nav vēlama, taču šobrīd nav viegli atrast piemērotu pārinieku, jo visi dueti jau nokomplektēti. Vēl konsultēšos ar treneri un apzināšu iespējamos variantus," stāstīja Samoilovs.

Summējot ranga punktus, Pasaules tūres turnīru pamatsacensībām viņš varētu piekļūt kopā ar Mārtiņu Pļaviņu vai Aleksandru Soloveju, taču abiem jau ir pārinieki, ar kuriem jākrāj kopīgi punkti, lai cīnītos par olimpisko ceļazīmi. 

Visu rakstu Cer vēl pagūt uz Nīderlandi lasiet trešdienas, 3.jūnija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi