Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmēdiņš/Samoilovs Gštādes piecu zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs trešdien ar mainīgām sekmēm sāka Šveices pilsētā Gštādē notiekošo Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīru, kamēr Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs savā pirmajā mačā cieta zaudējumu.

Šmēdiņš/Samoilovs, kuri turnīrā izlikti ar 11.numuru, F apakšgrupas pirmajā duelī ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:17) apspēlēja itāļus Enriko Rosi un Marko Kaminati, kuriem ticis 22.numurs.

Līdz ar to Latvijas duets nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, kuru sāks no pirmās kārtas, jo cīņā par pirmo vietu apakšgrupā, kas garantētu iekļūšanu "play-off" spēļu otrajā kārtā jeb astotdalfinālā, ar 1-2 (17:21, 21:14, 10:15) zaudēja spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuri turnīrā izlikti ar sesto numuru.

Jūnija beigās Spānijas duets triumfēja četru zvaigžņu turnīrā Ostravā, kamēr Šmēdiņš/Samoilovs vēl tikai svētdien triumfēja līdzīgas raudzes četru zvaigžņu posmā Portugālē, tiekot pie pirmā šāda veida panākuma šajā sezonā.

Kā vēstīts, ar 18.numuru izliktie Pļaviņš/Točs B apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 (17:21, 21:17, 13:15) piekāpās norvēģiem Annešam Berntsenam Molam un Kristianam Sannlijam Sērumam, kuriem turnīrā ir 15.numurs.

Ceturtdien latvieši izšķirošajā mačā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā tiksies ar sacensību otro numuru Alisonu Čeruti un Andrē Lojolu Šteinu no Brazīlijas.

Čeruti ir 2016.gada olimpisko spēļu čempions un divkārtējs pasaules čempions, bet Šteinam ir pērnā gada planētas meistarsacīkšu zelta godalga.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Kā vēstīts, dāmu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi