Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Smukulis varenā stilā izcīna savu pirmo Latvijas čempiona titulu grupas braucienā

Svētdien Cēsīs ar elites vīru grupas braucienu noslēdzās 2016. gada Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Spožu uzvaru, demonstrējot pārliecinošu un aktīvu sniegumu visas distances garumā, izcīnīja 29 gadus vecais smiltenietis Gatis Smukulis. “Astana” komandas sportistam šis bija pirmais elites grupas brauciena čempiona tituls, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

33 grādu lielais karstums nebija šķērslis, lai Cēsu pilsētas centrs tiktu piepildīts ar aktīvās atpūtas cienītājiem un riteņbraukšanas līdzjutējiem. Tieši šeit norisinājās 2016. gada Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā kulminācija – elites un U23 vīru grupas brauciens. Šajā gadā sacensību rīkotāji bija parūpējušies par pēdējos gados smagāko trasi, kas veda pa Priekuļu apkaimē un Cēsu pilsētā izveidotajiem apļiem. Vēl smagākas sacensības padarīja svelmainais karstums, kas no braucējiem trases gaitā izsūca visus spēkus.

Uz starta kopumā stājās 31 vadošais valsts sportists. No favorītiem iztrūka vienīgi Andžs Flaksis, kuru neilgi pirms sacensībām piemeklēja veselības problēmas. Tikmēr, trasē devās visi trīs pasaules komandu pārstāvji – Toms Skujiņš, Aleksejs Saramotins un Gatis Smukulis. Viņiem lielāko konkurenci solījās sarūpēt Krists Neilands, kā arī “Rietumu – Delfin” un “Alpha Baltic/ Maratoni.lv” komandu vadošie sportisti. 

Jau no pirmajiem kilometriem sacensību gaita iesākās aktīvā tempā. Ļoti pamanāms sākumā bija Smukulis, kurš gan pats veica izrāvienus, gan arī ātri vien likvidēja konkurentu centienus. Ar aktīvu sniegumu izcēlās arī vairāki no “Rietumu – Delfin” braucējiem. Nopietns pavērsiens sacensību gaitā notika otrajā no sešiem Priekuļu apļiem, kad no konkurentiem aizbēga Gatis Smukulis un “Alpha Baltic/ Maratoni.lv” vienības sportists Viesturs Lukševics. Sākot no 45 kilometra abi sportisti savu pārsvaru sāka pakāpeniski palielināt, sekmīgi viens ar otru sadarbojoties. Tikmēr sekotāju grupā uz papēžiem mina Saramotins, Skujiņš, Neilands, kā arī Andris Smirnovs, Klāvs Rubenis un citi. Turpinājumā vienaudžu Smukuļa un Lukševica pārsvars tikai pieauga, kamēr sekotāju grupa sadalījās. 

Pirmo reizi iebraucot Cēsu pilsētas apļos, līderu pārsvars pār sekotājiem bija 5 minūtes. Vēl Priekuļos no sacensībām izstājās Aleksejs Saramotins, tādējādi noliekot čempiona pilnvaras. Tikmēr cīņā par trešo vietu iesaistījās – Krists Neilands, Toms Skujiņš un Andris Smirnovs, bet nedaudz tālāk sekoja Māris Bogdanovičs un Klāvs Rubenis. 

Uzvarētāja liktenis izšķīrās pēdējā aplī, kad trīs kilometrus pirms finiša no Lukševica aizbēga Smukulis. “Astana” komandas braucējs lepnā vientulībā tuvojās pēdējam kāpumam, kur viņu ar skaļām ovācijām jau sveica vairāki simti sanākušie līdzjutēji. Gatim pirmo reizi izdevās kļūt par valsts čempionu elites grupas braucienā, tādējādi viņš izcīnīja otro zelta medaļu šajā čempionātā. 22. jūnijā Raunā Smukulis palika nepārspēts arī individuālajā braucienā. Viņa laiks 181 kilometra garajā trasē bija 4 stundas 28 minūtes un 47 sekundes. 56 sekundes viņam zaudēja kuldīdznieks Viesturs Lukševics, kuram sudraba medaļa. Tikmēr trešo vietu ieguva “Cannondale” vienības Carnikavas riteņbraucējs Toms Skujiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi