Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

SOK prezidents Roge pieņem uzaicinājumu ierasties vizītē Latvijā

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge nākamgad februārī ieradīsies Latvijā vairāku dienu darba vizītē, aģentūru BNS otrdien informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK).

Roge Latvijā viesosies no 18. līdz 20. februārim, kad Siguldā risināsies Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā finālposms, aģentūrai BNS pastāstīja LOK preses sekretāre Ilze Āķe-Vīksne. SOK jau ir apstiprinājusi Roges gaidāmo vizīti Latvijā.

Atbraukt uz Latviju Rogi pērn aprīlī uzaicināja Valsts prezidents Valdis Zatlers un LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, viesojoties SOK mītnē Lozannā. Tikšanās laikā pārrunāta Baltijas valstu pārstāvju aktīvāka iesaistīšanās SOK darbībā.

Roges vizīte Latvijā ir LOK ilgstoša darba rezultāts, jo ieceres īstenošana sākās jau pirms vairākiem gadiem, uzsvēra Āķe-Vīksne.

Latvijā Rogem paredzētas tikšanās gan ar LOK vadību, gan ar augstākajām Latvijas amatpersonām, taču SOK prezidenta vizītes detalizēta darba kārtība vēl tiks izstrādāta. Sagaidāms, ka Roge iepazīsies ar LOK darbību un sporta organizācijas sistēmu Latvijā un tiksies arī ar sportistiem.

Roge, kurš pēc profesijas ir ortopēds, Latvijā ir viesojies jau pagājušā gadsimta 90.gadu sākumā, kad bija delegācijā, kas pavadīja toreizējo SOK prezidentu Huanu Antonio Samaranču. Roge 2001.gadā Samaranču nomainīja SOK prezidenta amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi