Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns
Gandarīts par jauna ieraksta veikšanu Latvijas spēkavīru vēsturē ir Dainis Zāģeris.

Spēkavīrs Zāģeris: Organizatori teica, ka no Dubaijas zelta kluci ir problemātiski atvest

"Trenējamies tā, ka dažkārt pēc tam ar treneri abi rāpojam pa zemi un nespējam piecelties, taču tagad redzu, ka tas ir atmaksājies," spēkavīrs Dainis Zāģeris stāsta, kas nepieciešams, lai kļūtu par pirmo Čempionu līgas uzvarētāju no Latvijas.

Viņš cer, ka pēc panākuma ieguvis ne tikai kilogramu zelta, bet tiks arī pāris kilogramu atbalsta – ne tikai finansiālā, bet arī morālā.

Pirms gada par iespēju uzvarēt Čempionu līgā runāji piesardzīgi...

Toreiz finālsacensībās paliku otrais, jo daži vingrinājumi neizdevās un konkurence sanāca ļoti sīksta. Šoreiz tās kārtis sakrita ļoti labi, un arī pašam nekādu īpašo kļūdu nebija. Galvenais bija izturēt pirmo dienu, kurā nebija man ērtāko vingrinājumu.

Kuri bija lielākie izaicinājumi?

Bija vingrinājums, kādu vēl līdz šim nebiju veicis, – tāda sava veida grūstīšanās vienam pret otru ar trubu, cenšoties otru izgrūst ārpus cīņas laukuma. Ļoti palīdzēja treneris Agris Kazeļņiks, kurš izstāstīja, kā labāk to veikt, un sanāca, ka tajā vingrinājumā pat uzvarēju. Izgrūdu visus, nedodot nevienam īpašas cerības. Tas varbūt pat bija izšķirošais brīdis, kad noticēju, ka patiešām varu uzvarēt kopvērtējumā. 

Vai bija principiāli pārspēt poli Kšištofu Radzikovski, kam piekāpies pērn?

Nu, jā. Vēl iepriekš Portugālē es viņam pēdējā vingrinājumā izrāvu no rokām uzvaru, un viņš teica, ka viņam galvenais ir uzvarēt Dubaijā. Atbildēju, lai nesaka "hop!", pirms pārlēcis. To viņam vēl atgādināju pēc uzvaras Dubaijā (smaida). Sportisti jau savā starpā ir labi draugi, tāpēc šad tad pavelkam viens otru uz zoba. Bez ļaunuma vai mēģinājuma kaut kā izsist no līdzsvara. 

Tas tāpēc, ka vairāk jau sacenšaties ar sevi, nevis pretiniekiem?

Tā var teikt. Finālsacensības ir īpaši smagas. Īpaši psiholoģiski, jo apzinies, ka katra kļūda var maksāt ļoti daudz. Likme bija liela. Tāpēc ir īpašs gandarījums, ka tik sarežģītu un smagu sezonu pabeidzu ar šādu uzvaru.

Tomēr pie solītā kilograma zelta netiki?

Organizatori teica, ka no Dubaijas zelta kluci ir problemātiski atvest, tāpēc viņi solīja izmaksāt to visu naudas izteiksmē.

Cik liels atspaids ir šī prēmija par uzvaru?

Naudas jau nekad nevar būt par daudz, un nu būs iespēja sakārtot šādus tādus dzīves elementus, ko iepriekš nevarēju atļauties. Domāju, ka prēmijai pielietojumu atradīsim (smejas). Vairāk ceru, ka šī uzvara Čempionu līgā palīdzēs pārrunās ar atbalstītājiem, jo bez sponsoriem mūsu sportā ir ļoti grūti. Ja jātrenējas un reizē jādomā, kā savilkt galus, nekā laba nesanāks.

Visu sarunu ar spēkavīru Daini Zāģeri lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi