Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sporta padome paraolimpiešu prēmijām prasa 100 000

Latvijas Nacionālā sporta padome ceturtdien nolēma valdībai prasīt 100 000 latu paraolimpisko spēļu medaļnieku prēmēšanai. Tas ir vairāk nekā nosaka valdības noteikumi, taču mazāk nekā ieteica Invalīdu lietu nacionālā padome. Tā rosināja paraolimpiešus apbalvot ar uz pusi mazākām summām nekā Pekinas olimpisko spēļu medaļu ieguvējus.

Diena jau rakstīja par diskusijām, kas sākās pēc paraolimpiskajām spēlēm, kur Latvijas sportisti izcīnīja vienu zelta un divas sudraba medaļas. Saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem par olimpiskajās spēlēs iegūto zelta medaļu sportistam var piešķirt līdz 100 tūkstošiem latu. Savukārt neolimpiskajos individuālajos sporta veidos par pirmo vietu piešķir līdz 20 tūkstošiem latu. Tiesībsargs atzina, ka šī situācija paraolimpiešus nediskriminē.

Latvijas Paralimpiskā komiteja būtu gandarīta, ja valdība atbalstītu 100 000 latu piešķiršanu, Dienai atzina komitejas izpilddirektors Andris Ulmanis. Viņš teica, ka par naudas sadalījumu tiks lemts novembra beigās, līdz tam sarīkojot diskusijas ar sportistiem un treneriem.

Valdība par naudas balvas apmēru paraolimpiešiem lems 24.novembrī.

Paraolimpiskās spēles notiek uzreiz pēc olimpiskajām spēlēm. Pekinā Latvijas sportists Aigars Apinis kļuva par čempionu diska mešanā un izcīnīja sudraba medaļu lodes grūšanā. Citā medicīniskajā grupā par sudraba medaļas ieguvēju lodes grūšanā kļuva Edgars Bergs.

Kā vēsta BNS, Nacionālā sporta padome ceturtdien arī novērtēja sportistu sasniegumus 2008. gadā un atbalstīja priekšlikumu piešķirt viņiem 190 000 latu naudas balvu. Ar šo naudu nepietiks, lai sportistus prēmētu 100% apmērā,  kā nosaka valdības noteikumi, Dienai atzina Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Einārs Fogelis. Valsts ekonomisko grūtību dēļ daudzus prēmēs tikai 75- 60% apmērā, teica E.Fogelis.

Starp prēmiju saņēmējiem ir BMX braucējs Māris Štrombergs, kurš par Eiropas čempionātā iegūto zelta medaļu saņems 20 000 latu. Bobslejista Jāņa Miņina četrinieks par 3.vietu Pasaules kausa kopvērtējumā saņems 3000 latu, svarcēlājs un Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs par Eiropas čempiona titulu saņems 5000 latu, vieglatlētam Staņislavam Olijaram par 3. vietu pasaules čempionātā telpās atvēlēs 2500 latu.

Latvijas Hokeja federācija par vīriešu izlases dalību pasaules čempionātā Kanādā saņems 12 750 latu, savukārt nolemts neizmaksāt prēmiju basketbola klubam "Barons/LMT, kas izcīnīja 1. vietu Eiropas kausa sacensībās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi