Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sprinterei Džounsai atņemto olimpisko spēļu zelta medaļu SOK nolemj nevienam nepiešķirt

ASV vieglatlētei Merionai Džounsai atņemto 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu zelta medaļu 100 metru sprintā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēma nevienam nepiešķirt, trešdien paziņoja SOK.

Par medaļas atņemšanu Džounsai dopinga dēļ SOK paziņoja jau pirms diviem gadiem, taču kavējās izlemt, vai augstākā kaluma godalgu pasniegt otro vietu guvušajai grieķietei Katerinai Tanu, kura pati vēlāk ir bijusi iesaistīta dopinga skandālos. Tomēr SOK nav nekādu pierādījumu, ka Tanu dopinga ziņā būtu grēkojusi jau Sidnejā.

SOK atsakoties no zelta medaļas piešķiršanas Tanu, Sidnejas olimpisko spēļu statistikā 100 metru skrējienā laureātu sarakstā paliks divas sudraba medaļnieces. Sudraba godalgu saņems arī sākotnēji 3. vietu guvusī jamaikiete Tanja Lorensa, bet uz bronzas pozīciju pakāpās viņas tautiete Merlina Otija.

SOK atzina, ka šī varētu būt pirmā reize, kad olimpisko spēļu vēsturē sacensībās netiek pasniegta zelta medaļa. "Zelta vai kādas citas medaļas pasniegšana nav pienākums, tādēļ šajā reizē tas nenotiks," teica SOK pārstāvis Marks Adamss. Viņš uzsvēra, ka Tanu ir diskreditējusi olimpisko kustību ar izvairīšanos no dopinga analīzēm 2004. gadā, tādēļ Sidnejas zeltu nav pelnījusi.

Jau iepriekš SOK paziņoja, ka 200 metru distancē Džounsas gūtais zelts pāries Bahamu salu skrējējas Polīnas Deivisas-Tomsones īpašumā. Visas pirms deviņiem gadiem gūtās medaļas Džounsai atņēma pēc tam, kad viņa atzinās dopinga pārkāpumos un par melošanu ASV federālajiem aģentiem nonāca cietumā.

Arī Tanu Grieķijā draud tiesa par melošanu policijai.

Vēl nav izlemts, vai Sidnejas zeltu atņems ASV 4x400 metru stafetes skrējējām, kuras olimpiskajās sacensībās startēja kopā ar Džounsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi