Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starptautiskās Vieglatlētikas savienības vadītājs neizslēdz iespēju, ka Olimpiāde varētu tikt pārcelta

Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (World Athletics) vadītājs Sebastians Ko ceturtdien atklāja, ka 24.jūlijā gaidāmā Olimpiāde varētu tikt pārcelta dažus mēnešus uz priekšu, tomēr par šādu lēmumu šobrīd spriest esot pāragri.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) saņēmusi kritiku no olimpiskās čempiones kārtlēkšanā Katerīnas Stefanidi, kā arī no vēl citiem sportiem, kuri pauž, ka organizācija pakļaujot riskam atlētu dzīvības, jo tie turpina trenēties Olimpiādei.

Sportistes kritika sekoja pēc tam, kad Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji jau vairākus mēnešus pieturējās pie iepriekš teiktā, proti, Olimpiāde notikšot tai paredzētajā laikā.

Par četrgades lielākā notikuma pārcelšanu liecina arī vairākas citas darbības. Piemēram, uz nākamo gadu pārcelts šajā vasarā plānotais Eiropas čempionāts futbolā. Tāpat drīzumā, visticamāk, tiks atcelts pasaules čempionāts hokejā, bet kvalifikācijas turnīri dažādos sporta veidos jau tiek atcelti kopš janvāra.

Trešdien par sezonas pārtraukšanu līdz 7.jūnijam paziņoja arī vadošās tenisa organizācijas ATP un WTA.

Tikmēr Ko, kurš ir arī Tokijas olimpisko spēļu koordinatoru komisijā, sarunā ar raidsabiedrību BBC neizslēdza iespēju, ka Olimpiāde varētu tikt pārcelta. Ko ir pirmā augsta ranga sporta amatpersona, kura atļāvusies par šādu risinājumu runāt publiski.

"Tas ir iespējams, viss patreiz ir iespējams," intervijā pauda Ko, kuram tika vaicāts vai olimpiskās spēles varētu notikt septembrī vai oktobrī. "Tomēr uzsvēršu, ka par šādu risinājumu vēl neesam sprieduši SOK sanāksmēs. Nedomāju, ka tik nozīmīgs lēmums būtu jāpieņem pāragri."

Savukārt Olimpiādes pārcelšana uz 2021.gadu būtu vēl lielākas galvas sāpes.

"Šis būtu vieglākais risinājums, taču jāsaprot, ka vairāki pasaules čempionāta rīkotāji savus turnīrus rīkos tieši ne olimpiskajos gados," piebilda Ko.

Skaidrāka vīzija bija četrkārtējam olimpiskajam čempionam airēšanā Metjū Pinsentam.

"Vērtējot globāli, mums pašlaik ir svarīgāka lietas par olimpiskajām spēlēm, tāpēc uzskatu, ka tās būtu jāpārceļ vai jāatceļ pavisam," intervijā BBC teica bijušais airētājs. "Nedomāju, ka šajā situācijā ir daudz citu iespēju."

Olimpiskā kvalifikācija noslēgsies šā gada 30.jūnijā. Šobrīd Olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 57% no sportistiem. Valstis var būt drošas par savām izcīnītajām kvotām, jo tās mainītas netiks. SOK gan pieļauj iespēju, ka, nenotiekot kvalifikācijas sacensībām, pārējās ceļazīmes var noteikt pēc federāciju rangiem vai pēc vietām jau aizvadītos kvalifikācijas turnīros.

Kopumā pasaulē ar Covid-19 vīrusu inficējušies jau vairāk nekā 200 000 cilvēku, no kuriem dzīvību zaudējuši aptuveni 7500. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi